Afbeelding
Beeldenbank Laat Zeeland Zien / Indra Paasse

'Sluiting supermarkt middengebied is slechte zaak'

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - De SP Vlissingen vindt het niet goed voor de leefbaarheid van het Vlissingse middengebied dat de supermarkt aan het Pablo Picassoplein sluit. Ze vraagt het college van burgemeester en wethouders of de sluiting onomkeerbaar is.

In de supermarktstructuurvisie van de gemeente Vlissingen is volgens SP-fractievoorzitter Priscilla Kuipers de insteek om de supermarkten verspreid over de gemeente te houden. Dat is belangrijk voor de leefbaarheid en instandhouding van de voorzieningen in de verschillende buurten, stelt ze donderdag in schriftelijke vragen aan het college.

Ouderen

‘Dat nu het LIDL-filiaal aan het Pablo Picassoplein de dag voor de opening van de nieuwe vestiging aan de Hermesweg sluit, vinden wij een slechte zaak’, schrijft Kuipers. 'In het middengebied wonen veel mensen zonder vervoer, veel ouderen en veel mindervalide mensen, die frequent in deze supermarkt komen.’ De Hermesweg ligt een stuk verderop.

Stappen

‘Als reden voor de sluiting wordt gegeven dat de supermarkt aan het Pablo Picassoplein verouderd is, maar enkele jaren geleden is de winkel nog gerenoveerd. Dat is dus geen steekhoudend argument.’
Kuipers wil weten of b&w ook vinden dat de sluiting niet strookt met de supermarktvisie. ‘Was deze ontwikkeling (de sluiting, redactie) onderdeel van het plan om nieuw te bouwen aan de Hermesweg? Welke stappen neemt het college om deze ontwikkeling tegen te gaan?’

Invulling

Als de sluiting niet terug te draaien is, wil Kuipers weten of b&w in gesprek gaan met andere partijen om de supermarktlocatie weer in te vullen.
Daarnaast vraagt het gemeenteraadslid of er nog meer initiatieven voor centralisatie van supermarkten bekend zijn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief