Het team van Slagerij Ten Brink aan het Damplein.
Het team van Slagerij Ten Brink aan het Damplein. Foto: ANNET EEKMAN

Ambachtelijke Slagerij Ten Brink maakt bijna alles zelf

Door: Britta Janssen Bedrijvig Nieuws

VLISSINGEN – Slagerij Ten Brink opende in 2014 voor het eerst zijn deuren in de Verspassage in de Langeviele. Naast een filiaal in Middelburg werd een filiaal in Vlissingen geopend. Omdat de productie hier naar toe werd overgeheveld, besloot eigenaar Jeroen ten Brink de winkel in de Langeviele te verruilen voor een compacter pand aan het Damplein. Dit weekeinde vond de feestelijke opening plaats.

 

“Niet alleen hadden we de wens voor een compactere winkel, ook liep de Verspassage leeg en wilden we in een ander pand een nieuwe, frisse start maken”, vertelt Jeroen. “Het is een op zichzelf staande winkel, naast onze vestiging in Vlissingen, met een hedendaagse uitstraling. Alles is nieuw. Het is een gezellige winkel waar we al onze producten kunnen presenteren." Kwaliteit staat hoog in het vaandel. "We staan dagelijks klaar om de beste ambachtelijke producten te bereiden; van Zeeuwse boerenleverworst tot complete maaltijden. Deze worden elke dag vers bereid in de keuken die nu centraal staat in de slagerij.”

Streekproducten

Het team doet regelmatig mee aan vakwedstrijden. “Diverse zelfgemaakte producten zijn van bekroonde kwaliteit, zoals onze rookworst en erwtensoep. Onze passie voor het slagersvak proef je in de producten.” De afgelopen jaren is de vraag naar dagverse maaltijden sterk gegroeid. “Voor veel mensen is dit een makkelijke manier om lekker en gezond te eten. Wij zijn een slagerij geworden die meer biedt. Bijna al ons vlees komt uit Zeeland en het kippen- en varkensvlees is allemaal scharrelvlees. Wij zijn onderscheidend in ons aanbod van aparte soorten vlees, zoals Zeeuwse Bavette en Clare valley ribeye en Picanha, die we uit Australië importeren.” Naast barbecue-, gourmet- en fonduepakketten maakt Slagerij Ten Brink culinaire kerstpakketten in elke gewenste samenstelling.

Trots

Om de opening te vieren, zijn er deze week acties. Zo krijgen klanten bij de aankoop van een pond gehakt één pond gratis. “Deze aanbiedingen gelden ook in ons filiaal aan de Papegaaienburg in Vlissingen. We hebben met het personeel hard gewerkt en ik ben er trots op dat alles vlekkeloos verlopen is. We hebben alle zeilen bijgezet om de winkel op tijd te kunnen openen. Ik ben ontzettend blij met het resultaat en zie de toekomst rooskleurig in.”

Plakje worst

De klanten eten volgens Jeroen liever iets minder vlees, waarvan ze weten dat het kwalitatief goed is. “Van kiloknallers wordt niemand vrolijk. Mensen zijn zich tegenwoordig veel bewuster van wat ze eten.”
Het team van Slagerij ten Brink nodigt iedereen uit om de nieuwe slagerij te bezoeken en te proeven van de producten. “Ik vind het erg belangrijk dat de klanten zich op hun gemak voelen en er tijd wordt gemaakt voor een praatje. Kleine kinderen krijgen altijd een plakje worst, net als vroeger..."

Slagerij Ten Brink – Damplein 12 Middelburg/Papegaaienburg 14 Vlissingen – tel.0118–616580/578282.

BIJDRAGE JESSICA ROVERS
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief