Afbeelding

Metaalwerkers leggen werk neer voor betere cao

Door: Peter Houtepen Algemeen

VLISSINGEN - Het bedrijf Heerema in Vlissingen is maandag 19 november de plek waar werknemers van metaalelektrobedrijven zich inschrijven ten teken dat zij het werk neerleggen.

Metaalwerkers uit zuidwest Nederland aangesloten bij de FNV, waaronder die van Heerma, staken maandag en dinsdag. Zij strijden al maanden voor een goede cao en voeren actie voor onder andere een loonsverhoging van 3,5% per jaar met een bodem van 1.000 euro en een generatiepact. Ook wil FNV Metaal dat er een einde komt aan de doorgeslagen flexibilisering bij de metaalbedrijven.

Jan Meeder, bestuurder FNV Metaal vindt het ongehoord dat in deze tijd van economische voorspoed geen afspraken te maken zijn over de arbeidsvoorwaarden voor de werknemers in de metalektro. "Sterker nog, géén van de eisen van de werknemers is gehonoreerd tot nu toe. Werknemers moeten blijkbaar al blij zijn dat de werkgevers een paar verslechteringsvoorstellen hebben ingetrokken. Maar 3,5% loonsverhoging, goeie afspraken over het generatiepact, afspraken over meer invloed op werktijden: vergeet het maar."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief