Foto: Annet Eekman

Wil jij gratis gaan schaatsen in Middelburg?

MIDDELBURG - Wie de komende weken wil schaatsen hoeft niet te hopen op strenge vorst en natuurijs. Vanaf woensdag tot en met zondag 13 januari ligt er een schaatsbaan op de Markt. Weekblad de Bode en Zeeland houdt van Schaatsen geven gratis kaartjes weg.


Het is het dertiende jaar dat de schaatsbaan er ligt. Patrick Gabriëlse van Vita Event begon er mee, omdat hij zag dat er ook in de wintermaanden steeds meer toeristen naar Zeeland kwamen. “Zij kunnen in deze periode niet naar het strand. Waar je vroeger vaak op de plassen kon schaatsen en het regelmatig sneeuwde, is het al jaren geleden dat er sprake was van winterweer”, aldus de exploitant. “Daarom leek een ijsbaan zo’n goed idee, als trekpleister voor de toeristen en leuke voorziening voor de mensen op Walcheren. Het zorgt voor levendigheid in de stad.”

Schot in de roos

Het was een schot in de roos. De ijsbaan is wekenlang het centrum van allerlei activiteiten. Zo is het curlingtoernooi een regelrechte hit. Dit jaar zijn beide banen nog groter en volledig overdekt, zodat de competitie tussen teams uit Walcheren altijd door kan gaan.

Sprookjes

Verder zijn er speciale activiteiten zoals een sprookjesdag, ringrijden op het ijs, een spektakeldag, een silent disco en schaatsen in je zwembroek, een alternatief voor de nieuwjaarsduik. Een van de grootste evenementen is de jaarlijkse ontmoetingsdag voor medewerkers en cliënten van Arduin, Orionis Walcheren en Zorgstroom, die wordt georganiseerd in samenwerking met de Vereniging Ondernemers Middelburg (VOM). Tussen 21 en 30 december staat er bovendien een 24 meter hoog reuzenrad bij de ijsbaan. De ijsbaan is onderdeel van Middelburg Winterstad.

Meer is te vinden op www.zeelandhoudtvanschaatsen.nl en www.middelburgwinterstad.nl.

Actie

De stichting Zeeland houdt van Schaatsen en Weekblad de Bode geven 50 keer twee kaartjes weg waarmee je vier uur op de ijsbaan mag.

Het enige wat je moet doen is een mailtje met naam en adres sturen naar ijsbaanactie@internetbode.nl. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief