Leerlingen van de Frans Naereboutschool geven meubels een kunstzinnig jasje, met behulp van kunstenares Agnes den Hartogh (l).
Leerlingen van de Frans Naereboutschool geven meubels een kunstzinnig jasje, met behulp van kunstenares Agnes den Hartogh (l). (Foto: 112 Midden-Zeeland)

Leeg winkelpand wordt etalage

VLISSINGEN - Onder leiding van de Vlissingse kunstenares Agnes den Hartogh pakten kinderen van de Frans Naereboutschool in Vlissingen vrijdag voorwerpen in om van het lege winkelpand in de Sint Jacobsstraat een ‘kijkdoos’ te maken.


“Woensdag gaf ik de leerlingen van groep 5/6 van de Frans Naereboutschool een kunstles over Christo”, vertelt Den Hartogh. “Deze kunstenaar werd bekend, omdat hij bruggen, gebouwen en eilanden inpakte."

Etalage

Om dit zelf in de praktijk te brengen, ging Den Hartogh vrijdag met de leerlingen meubels en andere voorwerpen inpakken in een leegstaand pand in de Sint Jacobsstraat. “Die hebben ondernemers uit de straat voor december in bruikleen gegeven. Met de ingepakte voorwerpen maken we een mooie ruimtelijke assemblage in de etalage van de voormalige Wibra. Dit was een groot zwart gat in een kleurrijke en inspirerende winkelstraat. Met dit tijdelijke kunstwerk hoop ik wat extra reclame voor de Sint Jacobsstraat te maken. Het project wordt ondersteund door de Vlissingse Ondernemers Centrale en er wordt een wedstrijd voor kinderen aan verbonden.”

Verbindt

Via dit project wil Den Hartogh laten zien dat kunst verbindt. “Het gaat om kunst in het basisonderwijs laagdrempelig, educatief en verrassend aanbieden, interactie tussen school, kunstenaar en ondernemers en een van de leukste winkelstraatjes van Vlissingen een boost geven. Dit is voor iedereen een win-win-situatie.” 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief