muziekschool-large
muziekschool-large

Einde aan ruzie tussen Vlissingen en Zeeuwse Muziekschool in zicht

VLISSINGEN - De Vlissingse wethouder Rens Reijnierse is verrast dat een onafhankelijke partij gaat kijken hoeveel de gemeente moet betalen aan de Zeeuwse Muziekschool.


Met Sluis heeft Vlissingen drie jaar geleden besloten vanaf 2018 te stoppen met de gemeenschappelijke regeling. Sinds het algemeen bestuur van de Zeeuwse Muziekschool besloot de uittreedsom voor de twee gemeenten op basis van de jaarrekening van 2016 te verhogen is er ruzie. Vlissingen zou daardoor niet 770.000 euro, maar 1,1 miljoen euro moeten betalen. Voor Sluis gaat het om kleinere bedragen, maar ook deze gemeente is het er niet mee eens.

Advies

Hoewel de commissie bezwaar, beroep en klachten van de provincie in juni adviseerde een onafhankelijke partij te benoemen wilde het provinciebestuur de drie partijen eerst de kans geven er samen uit te komen.

Dat is niet gelukt. De partijen mogen nu alsnog in overleg een onafhankelijke partij aanwijzen. “Ik zag dat wij daar nog wel iets over mogen zeggen”, aldus een wat cynische Reijnierse. “Wij vragen of iedereen zich vooral wil committeren aan de uitspraak van deze partij. Anders nemen wij de uitspraak over. Dit de laatste uitspraak over dit onderwerp”, zegt gedeputeerde Jo-Annes de Bat.

Studeren

Hij verwacht dat er snel duidelijkheid is. “In het voorjaar moet duidelijk zijn hoe hoog de uittreedsommen zijn. Dit is niet iets waarop je maanden moet studeren.” 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief