Transgender Kylie uit Vlissingen.
Transgender Kylie uit Vlissingen. (Foto: Bibliotheek Vlissingen)

In gesprek met Kylie en andere 'levende boeken'

VLISSINGEN - In de bibliotheek in Vlissingen kunnen bezoekers zaterdagmiddag een levend boek lezen. In de 'Human Library' spreken deelnemers met mensen met wie ze in het dagelijks leven misschien niet snel praten, zoals transgender Kylie uit Vlissingen.


De Human Library (menselijke bibliotheek) is zaterdag tussen 13.30 en 17.00 uur gratis toegankelijk, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek. De Vlissingse wethouder Els Verhage opent de middag.

Levensverhalen

'Levende boeken' zijn mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen, zoals mensen met een onalledaagse achtergrond of overtuiging. Titels van levende boeken tijdens de Human Library zijn onder andere rolstoelgebruikster, eetstoornis, transgender en bipolair.

In de Human Library kunnen bezoekers bij de balie een catalogus bekijken met daarin de 'levende boeken'. Dan geven bezoekers aan met wie ze in gesprek willen. De baliemedewerker brengt de bezoeker en het 'menselijke boek' met elkaar in contact. De gesprekken duren maximaal twintig minuten. 

Taboes

Met de Human Library wil de bibliotheek mensen uitdagen verder te kijken door te praten met die 'vreemde ander'. Het doel van de Human Library is mensen samenbrengen en vooroordelen en taboes wegnemen. 'De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong', laat de bieb weten. 'Inmiddels is er in veel plaatsen in Nederland een Human Library. Er is een wereldwijde community van vrijwilligers actief om via gesprekken sociale verandering tot stand te brengen. Dit is de tweede editie van de Human Library Zeeland in samenwerking met Europe Direct.' 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief