Afbeelding
Foto: Eugène de Kok

Provincie Zeeland laat extra onderzoek uitvoeren naar chroom-6

Door: Eugene de Kok Algemeen

MIDDELBURG - Het college van Gedeputeerde Staten weet van slechts twee provinciale bruggen in Zeeland zeker dat deze in het verleden met chroom-6 zijn behandeld.

Het gaat om de Stationsbrug in Middelburg en een bruggetje bij Kleverskerke.

Over de eerste is dit jaar veel ophef ontstaan. De brug zou een paar maanden geleden worden gerestaureerd, maar deze opdracht werd op het laatste moment ingetrokken, omdat er chroom-6 was aangetroffen.

Naar aanleiding daarvan stelde Roland de Wit van de PVV vragen over andere objecten.

Kanaal

Het college zegt nu zeker te weten dat er geen chroom-6 zit in andere bruggen over het Kanaal door Walcheren. “Voor andere bruggen en sluizen is na een eerste scan geen volledige zekerheid of alle onderdelen van het object chroomvrij is”, schrijft het provinciebestuur aan De Wit.

De provincie neemt daarom het zekere voor het onzekere en laat extra onderzoek doen bij werkzaamheden waar chroom-6 kan vrijkomen. “Veiligheid van mens en milieu staat immers voorop.”

Claims

Voor (oud-)medewerkers van de provincie die met chroom-6 in aanraking kunnen zijn gekomen is een meldpunt ingesteld. Daar zijn nog geen meldingen over ziekten door werken met chroom-6 binnengekomen. Over eventuele schadeclaims wil de provincie zich nog niet uitlaten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief