Relatief veel alleenstaande moeders in Vlissingen

VLISSINGEN - Van de 382 kinderen die vorig jaar in de gemeente Vlissingen zijn geboren, zijn er 53 geboren bij een alleenstaande moeder. Dat komt neer op een percentage van 13,9 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat in het kader van kerst de gezinssituatie van baby's in kaart heeft gebracht.


In heel Nederland werden er in 2017 ongeveer vijftienduizend baby's geboren bij een alleenstaande moeder, dit is negen procent van alle levendgeboren kinderen. In 2010 lag dit percentage nog een stuk lager met 7,5 procent en in 2010 ging het om zes procent. In Rotterdam, Amsterdam en Almere ligt het percentage levendgeborenen met een alleenstaande moeder eveneens boven het landelijk gemiddelde.

Het CBS heeft ook onderzoek gedaan naar de overige gezinssituaties. Zo blijkt uit het onderzoek dat het merendeel van de baby's ter wereld komt in een gezin met twee ouders, maar die ouders zijn wel minder vaak getrouwd. In 2017 was 57 procent van de ouders getrouwd voor hun kind geboren werd. In 2008 lag dit percentage nog op 60 procent en tot het midden van de jaren zeventig werden bijna alle baby's geboren bij een getrouwde moeder. De gemeente Vlissingen scoort in dit onderzoek net iets onder het landelijk gemiddelde: 56 procent van de ouders die in 2017 een baby kregen waren getrouwd. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief