Afbeelding

'Behoorlijk wat' reacties op enquête over winkeltijden

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - De enquête onder inwoners en ondernemers om de winkeltijden in de gemeente Vlissingen voor de zondag te verruimen naar 8.00 tot 20.00 uur heeft ‘behoorlijk wat’ reacties opgeleverd, vindt wethouder Sem Stroosnijder. “De uitkomst is fiftyfifty”, vertelt hij woensdag.

Tot maandag 31 december konden inwoners en ondernemers aangeven of zij voor of tegen de vrijheid voor ondernemers zijn om hun winkel op zondag twaalf uur te openen.

Drukker

De gemeente hield de peiling, omdat ze een verzoek voor winkeltijdenverruiming heeft ontvangen. ‘De ondernemer van de Jumbo supermarkt in Oost-Souburg wil graag op zondag open zijn van 8.00 tot 20.00 uur’, vertelde wethouder Sem Stroosnijder eind november. 'De zondag is voor hem nog drukker dan de zaterdag.'

Raadsvoorstel

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om de winkeltijden te verruimen. Hiervoor is nu een raadsvoorstel in de maak. ‘De zondag is met name voor de supermarkten in de gemeente steeds belangrijker, omdat steeds meer mensen dan boodschappen doen’, aldus de wethouder.

In de gemeente Vlissingen mogen winkels op zon- en feestdagen al open zijn van 10.00 tot 18.00 uur. Het college wil dit in de nieuwe verordening aanpassen naar 8.00 tot 20.00 uur, dezelfde tijden als voor een reguliere dag.

Discussie

De winkeltijdenverruiming wordt samen met alle reacties voorgelegd aan de gemeenteraad. De enquête is geen officiële inspraakprocedure, benadrukte Stroosnijder eerder al. ‘De vraag of winkels op zondag open mogen zijn was destijds een fundamentele discussie, maar vier uur extra open kunnen, is dat volgens ons niet.’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief