Er is een vergunning aangevraagd om van de Timmerfabriek een hotel te maken.
Er is een vergunning aangevraagd om van de Timmerfabriek een hotel te maken.

Plannen voor Timmerfabriek en Machinefabriek steeds concreter

VLISSINGEN - Om van de Timmerfabriek in Vlissingen een hotel met restaurant te maken is er een omgevingsvergunning aangevraagd bij de gemeente Vlissingen.

Met deze aanvraag komt de nieuwe invulling voor de historische Timmerfabriek op het Scheldekwartier weer een stap dichterbij.


Viersterrenhotel

De Timmerfabriek is verkocht aan een ontwikkelingsmaatschappij. Die wil er een viersterrenhotel van maken met een restaurant en op de begane grond een permanente expositie over de Schelde. “Voor de buitenwereld lijkt het lang te duren voordat er iets gebeurt, maar achter de schermen wordt er druk getekend en gerekend”, vertelde de Vlissingse wethouder John de Jonge woensdag.

Machinefabriek

Dat geldt volgens de wethouder ook voor de Machinefabriek op het Scheldeterrein. Ook dit cultuurhistorische pand ziet de gemeente Vlissingen graag behouden en gerestaureerd. “We hebben marktpartijen gevraagd plannen voor de exploitatie te maken”, aldus De Jonge. Hier werken volgens hem meerdere partijen aan. Met de woningbouwontwikkeling de komende jaren in het Scheldekwartier is er volgens de wethouder nog veel behoefte aan parkeerplaatsen. “De gemeente wil borg staan voor achthonderd parkeerplaatsen.”

De Jonge hoopt dat er binnenkort concrete plannen naar buiten komen. “We hebben de wens dat Panorama Walcheren in de Machinefabriek kan blijven, maar daarvoor zijn het dure meters.”


  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief