De entree van Vlissingen krijgt een totaal andere uitstraling.
De entree van Vlissingen krijgt een totaal andere uitstraling.

Aanleg nieuwe entree Vlissingen begint in februari

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN – De voorbereidende werkzaamheden zijn al langer zichtbaar, maar begin februari start de daadwerkelijke aanleg van de nieuwe entree van Vlissingen. In een jaar tijd krijgt het gebied tussen de snelweg A58, buitenhaven en het spoor een metamorfose. De rijbaan wordt verlegd en komt een dubbele rotonde met fietstunnel om de Kenniswerf, marinierskazerne, buitenhaven en het nieuw aan te leggen bedrijventerrein Souburg II te bereiken.

Met een prijskaartje van 4,3 miljoen euro is dit project een van de grootste investeringen voor de gemeente Vlissingen in de infrastructuur van de afgelopen jaren. De provincie Zeeland betaalt 900.000 euro mee.

Rotonde

Als eerste wordt de nu nog doodlopende Marie Curieweg, de parallelweg langs de snelweg bij bedrijventerrein Souburg I, doorgetrokken. Dan kan het verkeer via deze weg de bedrijven bereiken. Daarna wordt de Poortersweg afgesloten voor de aanleg van de dubbele rotonde met fietstunnel en vrijliggend fietspad. Fietsers worden dan omgeleid. Voordat de fietstunnel kan worden gerealiseerd begint er volgende maand een onderzoek naar explosieven in de grond. 
De spoorwegovergang blijft op dezelfde locatie. Hier komt een vrijliggend fietspad vanaf de Kenniswerf richting de Poortersweg voor meer verkeersveiligheid.

Afsluiting

Om de nieuwe aansluiting op de A58 richting de Kenniswerf te maken, kan het verkeer na de herfstvakantie een week lang niet linksaf slaan vanaf de snelweg. Bij de kruising bij de watertoren van Oost-Souburg kan het verkeer van de A58 dan alleen rechtdoor rijden, de Sloeweg (N288) op en vice versa. “We sluiten de weg af na de herfstvakantie, omdat dit de rustigste week is”, aldus projectleider Raymond Versloot van de gemeente Vlissingen.  

Informatiebijeenkomsten

Als het project begin volgend jaar klaar is, ziet de stadsentree er totaal anders uit. De gemeente en aannemer Bam houden op dinsdag 29 januari twee informatiebijeenkomsten in het stadhuis. Eigenaren en werknemers van de bedrijven in de omgeving zijn welkom om 17.00 uur. De bijeenkomst voor omwonenden en andere belangstellenden begint om 19.30 uur. “Op deze avond delen we informatie over de planning en uitvoering van de werkzaamheden.”
Op het terrein bij de Poortersweg komen ook een keet van de gemeente en aannemer te staan. Hier kunnen mensen ook terecht met vragen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief