Afbeelding

Theatervoorstelling helpt Scheldekat

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - In Podium De Piek in Vlissingen speelt Edo Douma zondagmiddag 27 januari ‘De poes met witte vleugels en de man´. De opbrengst van de theatervoorstelling gaat naar stichting Scheldekat.

De benefietvoorstelling is een initiatief van stichting Scheldekat, die zwerfkatten helpt, en De Piek. Ze protesteren hiermee tegen het mogelijke besluit van de provincie Zeeland om zwerfkatten te laten doden. Scheldekat is hierop tegen. De stichting vangt zwerfkatten op, steriliseert ze en zorgt voor adoptie of zet ze terug in de natuur. ‘Door die aanpak is het aantal zwerfkatten de afgelopen tien jaar drastisch teruggebracht’, aldus de stichting.

Simone

‘De poes met witte vleugels en de man’ begint om 15.30 uur. Het stuk van Edo Douma gaat over de bijzondere relatie die de acteur onderhield met kat Simone. ‘Een sensitieve aanlooppoes, vol levenswijsheid, maar geplaagd door artrose’, aldus de organisatie van De Piek. ‘Er ontstaat een innige verhouding. Tot de man moet besluiten haar te laten inslapen.’  

Ondoorgrondelijk

Douma speelde bij diverse theatergezelschappen. In Zeeland was hij onder meer regisseur bij de Zeeuwse Komedie. ‘Katten hebben iets raadselachtigs en ondoorgrondelijks’, vindt Douma. ‘Dat prikkelt de schrijversfantasie. Hun zintuigen en balans zijn superieur aan die van de mens. Ze zien en horen van alles.’ Vanuit die opvatting kruipt hij in de huid van de poes.

Klik hier voor meer informatie over kaarten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief