De Lasloods zit vol voor de bijeenkomst over het Nollebos.
De Lasloods zit vol voor de bijeenkomst over het Nollebos. (Foto: Britta Janssen)

Tegenstanders bebouwing Nollebos laten van zich horen tijdens bijeenkomst

VLISSINGEN – Tijdens de aftrap van de gemeente Vlissingen om samen met inwoners de toekomstige invulling van het Nollebos in Vlissingen te bepalen lieten woensdagavond vooral veel mensen van zich horen die tegen verdere bebouwing in het bos te zijn.


De gemeente belegde de avond in de Lasloods in Vlissingen om inwoners en andere belangstellenden uit te nodigen voor werksessies over het Nollebos en aangrenzende Westduingebied. Die moeten over ongeveer een jaar uitmonden in een visie waarover de gemeenteraad een besluit neemt.

Kaders

Geïnteresseerden kunnen binnen de kaders die de gemeenteraad bepaald heeft meedenken over thema's als landschappelijke en cultuurhistorische aspecten en verbindingsroutes in het Nollebos. De meeste aandacht ging woensdagavond naar het onderdeel voor de visie over de mogelijkheden om de bestaande twee bedrijven in het Nollebos – de sauna en Kanovijver – 'toekomstbestendig te maken', zoals de gemeenteraad dit heeft geformuleerd. Hierover kwamen veel vragen en opmerkingen uit de zaal. Het overgrote deel van de aanwezigen bleek tegen verdere bebouwing in het bos te zijn. Onderhoud plegen aan het groen was voor velen voldoende.

Ideeën

De Vlissingse wethouder Rens Reijnierse en architect Jan van Minnebruggen probeerden het publiek ervan te overtuigen dat het Nollebos niet wordt volgebouwd. Onder meer de provinciale Kustvisie verhindert dit, benadrukte de wethouder.

De architect riep aanwezigen op zich aan te melden voor de werksessies en hun ideeën te delen. "Als u het Nollebos wilt houden zoals het is, breng dit dan in", zei de wethouder. De eerste sessie staat gepland voor woensdagavond 20 februari in het stadhuis in Vlissingen. Een tijd is nog niet bekend gemaakt. Naar verwachting komen er drie werksessies. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.vlissingen.nl/nollebos. Hier wil de gemeente ook nieuws over de voortgang van het proces bekendmaken. Daarnaast komt er een digitale nieuwsbrief over dit project waarop mensen zich kunnen abonneren. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief