De provinciale vakwedstrijden Skills Talents, voor laatstejaars vmbo'ers, vonden onder meer in Vlissingen plaats.
De provinciale vakwedstrijden Skills Talents, voor laatstejaars vmbo'ers, vonden onder meer in Vlissingen plaats. (Foto: Annet Eekman)

Calvijn College grote winnaar bij Skills Talents

VLISSINGEN - 27 Zeeuwse vmbo’ers vertegenwoordigen de provincie in maart bij Skills Talents, het nationaal kampioenschap van vakwedstrijden. Zij wonnen donderdag het provinciaal kampioenschap Skills Talents, dat plaatsvond in negen categorieën en op drie locaties in Zeeland. Het Calvijn College was bij maar liefst vijf vakrichtingen de beste.


Skills Talents zijn landelijke vakwedstrijden voor laatstejaars vmbo’ers.

Winnaars

In de categorieën ‘Produceren, Installeren & Energie’ en ‘Economie & Ondernemen’ behaalden de teams van Calvijn College Kerkpolder uit Krabbendijke de winst. Bij ‘Bouwen, Wonen & Interieur’ en ‘Tuinontwerp & -aanleg’ werden de teams van het Calvijn College Middelburg eerste. Bij ‘Dienstverlening & Producten’ won Team B van CSW Toorop uit Middelburg.
In de categorie ‘Horeca, Bakkerij & Recreatie’ sleepte het Lodewijk College uit Terneuzen het goud in de wacht. Bij ‘Media, Vormgeving & ICT’ en ‘Mobiliteit & Transport’ wonnen teams van het Centrum voor Top Techniek uit Terneuzen. De winst bij ‘Zorg & Welzijn’ ging naar het Calvijn College Goes.

Cooking battles

Het provinciaal kampioenschap vond plaats bij drie locaties van Scalda. Dertig teams van elf Zeeuwse vmbo-scholen, met in totaal negentig leerlingen, deden mee. De wedstrijden voor horeca, bakkerij en recreatie waren in Middelburg op het ZEP. De wedstrijden voor tuinontwerp- en aanleg vonden plaats in Goes op het Stationspark en de overige zeven wedstrijden werden in Vlissingen aan de Edisonweg georganiseerd.

Naast het provinciaal kampioenschap waren er donderdag voor de leerlingen van de vakrichting ‘Horeca, Bakkerij en Recreatie’ ook cooking battles, georganiseerd door Foodlab Zeeland.

Sharks

De winnende leerlingen vormen samen het Zeeuwse team Zeeland Sharks. Zij nemen op donderdag 21 maart in de RAI Amsterdam deel aan de landelijke eindstrijd, het nationaal kampioenschap vakwedstrijden ‘Skills The Finals’.

Leerlingen

De winnende vmbo'ers van de Walcherse scholen zijn: Joost Minderhoud, Jordie Harthoorn en Ron Joosse van het 'Bouwen, Wonen & Interieur'-team van Calvijn College Middelburg, Collin de Wolf, Gerben Poppe en Raoul Vader van het 'Tuinontwerp & -Aanleg'-team van Calvijn College Middelburg en Sebas Harinck, Tessa Paulusse en Zoe Ponse van het 'Dienstverlening & Producten'-team van CSW Toorop.

De winnende leerlingen van de Bevelandse scholen zijn: Andries Maljaars, Carlo Weststrate en Jens Goudzwaard van het 'Produceren, Installeren & Energie'-team van Calvijn College Kerkpolder, Carolien Allewijn, Marsha Lokerse en Matthieu Potter van het 'Economie & Ondernemen'-team van Calvijn College Kerkpolder en Sharon Dekker, Willeke Hoogesteger en Naomi Wagenaar van het 'Zorg & Welzijn'-team van Calvijn College Goes. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief