Afbeelding

GS zien niets in ouderendenktank

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - Eenzaamheid onder Zeeuwen aanpakken ligt in eerste instantie bij de gemeenten. Daarom zien Gedeputeerde Staten van de provincie Zeeland niets in een provinciale ouderendenktank.  

Dat laten GS deze week weten op vragen van de ChristenUnie Zeeland. Hierin pleit de partij voor een ouderendenktank naar het idee van jongerendenktank Jouw Zeeland, omdat veel ouderen kampen met eenzaamheid.

Wmo

Ouderenbeleid hangt in de ogen van GS samen met de uitvoering van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en dat ligt bij de gemeenten. ‘De aanwezigheid van sociale cohesie in de samenleving is een belangrijke factor in het voorkomen of verminderen van eenzaamheid.’

Specifiek

GS zeggen geen voorstander te zijn van het benoemen van specifieke doelgroepen voor specifieke aandacht. ‘Jouw Zeeland is een jongerendenktank die ook bedoeld is om jongeren te interesseren voor en te betrekken bij het maken van beleid. Dat is iets anders dan specifiek jeugdbeleid. Daarmee zijn we jaren geleden al gestopt.’

MAEX

Initiatieven voor ouderen kunnen volgens GS een plek krijgen bij het project MAEX, dat de provincie subsidieert. Dit een online platform voor uiteenlopende maatschappelijke initiatieven en sociale ondernemingen. Daar waar relevant attenderen GS partijen op rijkssubsidies.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief