Foto: Bennie Krajenbrink

Modelbouwshow nog altijd volop in ontwikkeling

GOES - De vrachtwagens zijn elk jaar in figuurlijk en letterlijk opzicht een publiekstrekker van formaat tijdens de Modelbouwshow. Dit jaar staan ze nog meer in de spotlights, want ze zijn dit jaar het thema van het evenement. Het vindt zaterdag 23 en zondag 24 februari plaats in de Zeelandhallen in Goes.


Het is maar liefst de 27e editie van de grootste modelbouwbeurs van de Benelux. De duizenden liefhebbers kunnen weer genieten van treinen, auto’s, boten, vliegtuigen en andere bouwsels in alle soorten, schalen en maten op de 14.000 vierkante meter beursvloer. Hoewel de show al meer dan een kwart eeuw bestaat, is hij nog volop in ontwikkeling. “Elk jaar hebben we nieuwe deelnemers”, zegt organisator Jan van ‘t Veen. “Neem de treinen. Dit jaar staan er maar liefst zes nieuwe banen. Ook hebben we weer veel andere verenigingen uitgenodigd. Sommige zijn zelfs nog nooit in Goes geweest.”

Stoomtrein

Van ‘t Veen wijst bezoekers op een modelbaan van de oude stoomtrein in de Zak van Zuid-Beveland, die is uitgebreid met het station Kwadendamme, en een compleet festivalterrein op schaal met een podium, tentjes en zo’n 2700 bezoekers.

Grondverzet

Dit jaar staan de vrachtwagens centraal. In de eerste hal hebben twee grote verenigingen een gezamenlijke baan van twaalf bij veertig meter. In de tweede hal ligt er nog een meterslange baan. “En in de eerste hal hebben we het grondverzet staan. Daar rijden ook veel vrachtwagens rond. Met het grondverzet zijn we een paar jaar geleden begonnen en dat is elk jaar iets groter geworden. Bezoekers vinden het leuk om te zien.”

Tussen de vrachtwagens op schaal staat op de beursvloer een antieke Scania op waar formaat. De Lego-bouwers van vereniging De Bouwsteen nemen ook trucks mee naar Goes. Daarmee rijden ze in de laatste hal, die voor de twaalfde keer het domein is van de landelijke bouwclub. “En onze Playmobil-bouwers doen ook mee met het thema. In totaal zijn er honderden modellen te zien”, aldus Van ‘t Veen.

Modelauto

Naast de treinen en vrachtwagens is er natuurlijk veel meer te zien. In totaal komen er ongeveer 800 bouwers naar het evenement. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld zien hoe een modelauto in elkaar wordt gezet. “Dat hebben we nog nooit gehad”, weet Van ’t Veen.

Verder is er weer een grote groep kartonbouwers, mensen die de meest bijzondere dingen met Meccano maken en wordt er gevlogen met kleine modelvliegtuigen. Het bassin met modelboten trekt in de regel veel publiek. Dit jaar kunnen de schepen hun lading voor het eerst ook in- en uitladen.

Aan de randen van de beursvloer staan traditiegetrouw importeurs en fabrikanten met nieuwe modellen, materialen en precisiegereedschappen voor de hobbyisten. Trouwe bezoekers ontdekken daartussen ook weer nieuwe mensen.

Kaarten

Kaarten voor de Modelbouwshow zijn op zaterdag 23 en zondag 24 februari te koop aan de kassa, maar kunnen ook worden aangeschaft via de website www.zeelandhallen.nl.

De tickets kosten elf euro voor volwassenen en vijf euro voor kinderen tot en met twaalf jaar. De deuren van de Zeelandhallen zijn op zaterdag en zondag open van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Familiedag

Over het algemeen komen op zaterdag veel modelbouwers uit Nederland, België en Duitsland en staat de zondag bekend als een familiedag. Dan bezoeken veel families uit Goes en omgeving de beurs. Iedereen is beide dagen echter van harte welkom.

Vanaf het NS-station in Goes rijdt er twee keer per uur een pendelbus heen en weer naar de Zeelandhallen. Kosten zijn 1,50 euro per keer. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief