Afbeelding

Man (37) die agente aanreed in Vlissingen meldt zich bij politie

Door: Peter Houtepen Politie

VLISSINGEN - De bestuurder die zaterdag een agente aanreed op de Tulpenlaan in Vlissingen heeft zich dinsdag gemeld. Het gaat om een 37-jarige man. Hij zit vast voor nader onderzoek.  

De verdachte reed zaterdag in een blauwe Volkswagen Polo, De agente raakte na de aanrijding lichtgewond.

De getroffen agente surveilleerde die middag rond 15.15 uur samen met een collega in een politieauto in Vlissingen. Op de Singel zagen zij de blauwe Volkswagen Polo rijden met daarin een man en een grijze pitbull-achtige hond op de bijrijdersstoel. Plotseling veranderde de bestuurder bij het zien van de politieauto zijn rijrichting en ging de Bosjeslaan in. De agenten reden eveneens de Bosjeslaan in en zagen het voertuig harder rijden dan de toegestane 30 kilometer.

De man negeerde een stopteken en liep flink uit de op politieauto. Uiteindelijk parkeerde hij zijn voertuig in de Tulpenlaan. Een van de agenten stapte uit en liep naar het voertuig toe. Op het moment dat deze de deurhendel beetpakte gaf de bestuurder vol gas en schoot vooruit richting de politieauto. De agente die daar uitstapte zag de auto recht op zich af komen. Zij dook in allerijl weg om niet onder de auto te belanden, maar kon niet voorkomen dat zij in haar flank geraakt werd en daardoor viel.

Beide agenten stappen direct weer in hun voertuig en zetten de achtervolging in. Ook andere eenheden werden opgeroepen om mee te zoeken naar de verdachte, die richting Oost-Souburg wegreed. Ter hoogte van de splitsing met de Willem Alexanderstraat werd het gezochte voertuig gezien. De bestuurder kreeg opnieuw een stopteken en agenten renden naar het voertuig toe. De chauffeur gaf zich echter nog niet gewonnen en reed achteruit de Willem Alexanderstraat in. Om de man tot stoppen te dwingen werden zijn ruiten met een wapenstok ingeslagen. Ondanks deze actie en de inzet van een politiehelikopter wist de verdachte wederom te ontkomen. De auto werd uiteindelijk leeg aangetroffen in de Hudsondwarsstraat.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief