Vele mensen zijn in de Lasloods in afwachting van het hoge bezoek.
Vele mensen zijn in de Lasloods in afwachting van het hoge bezoek. (Foto: Eugène de Kok)

Lasloods stroomt vol voor koningin Máxima

VLISSINGEN - Het is woensdagmorgen al behoorlijk druk in de Lasloods in Vlissingen. Hier wordt koningin Máxima rond 11.00 uur verwacht voor de ondertekening van een samenwerkingsconvenant voor meer muziekonderwijs in Zeeland. Hierbij zijn zo'n 550 kinderen aanwezig.


Koningin Máxima is erevoorzitter van het landelijke initiatief Meer muziek in de klas. Doel van het convenant is het aantal basisschoolkinderen dat structureel muziekles krijgt de komende jaren te verdubbelen. Nu is dat 40 procent, maar in 2021 moet dat 80 procent zijn.

Optredens

Meer dan twintig partners hebben hun medewerking al toegezegd. Onder hen zijn de bands Bløf en De Hobbyisten en zangeres Isabel Provoost, maar ook instellingen zoals de Zeeuwse Muziekschool en de Zeeuwse Concertzaal. Het project wordt gesponsord door grote bedrijven als Yara en Dow Benelux.

Tijdens de bijeenkomst met Máxima verzorgen enkele partners een optreden.

Later meer. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief