Afbeelding

Zeeland In Beweging toe aan vierde editie

Door: Britta Janssen Sport en vereniging

VLISSINGEN - De vierde editie van de Zeeland In Beweging Challenge staat op stapel. 

Bij dit wandelproject zijn verschillende huisartsenpraktijken, andere eerstelijnszorgverleners zoals PeriScaldes en Zeeland In Beweging betrokken. De Zeeland In Beweging Challenge daagt patiënten uit om zestien weken wekelijks te wandelen.

Begeleiding

'De deelnemers, de meesten hebben diabetes, hart- en vaatziekten, Astma of COPD of verhoogde risico’s hierop, wandelen samen om te werken aan hun gezondheid', laat de organisatie weten. 'Iedere keer zijn er zorgverleners uit de huisartsenpraktijken en gezondheidscentra bij.'

Start

De allereerste wandelingen vinden plaats op de volgende locaties: op maandag 25 februari om 18.30 uur bij Scalda aan de Ravensteijnweg in Middelburg, dinsdag 26 februari om 18.30 uur vanuit de huisartsenpraktijk aan de Govert Flincklaan in Vlissingen en maandag 4 maart om 18.45 uur vanuit Huisartsenpraktijk Westkapelle aan de De Casembrootstraat.

Behandelen

Onder het mom van 'Behandelen door te wandelen' hebben zich al zo'n 110 deelnemers aangemeld. Zij wandelen drie, vijf, twaalf of 21 kilometer. Op 15 juni vindt de feestelijke afsluiting van het wandelproject plaats.

De deelnemers hebben een conditietest gedaan en hebben gezondheidsdoelen opgesteld voor de wandelweken. 'Eerdere edities hebben aangetoond dat dit een effectieve en efficiënte behandeling is voor veel chronische aandoeningen. Alleen al door te wandelen verliezen deelnemers gewicht, verlagen hun bloedglucosewaardes en verbetert hun gevoel van welbevinden. Een aantal deelnemers kwam afgelopen jaren volledig van de medicijnen af.'
Klik hier voor meer informatie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief