Walcherse meiden ontmoeten rolmodellen

VLISSINGEN - Walcherse meiden kunnen zondag (10 maart) in de bibliotheek in Vlissingen twintig regionale topvrouwen ontmoeten. Bij de bijeenkomst ‘Meidendromen’ kunnen ze onder meer een burgemeester, rechter en eigenaresse van een horecazaak het hemd van het lijf vragen.


De rolmodellen van Meidendromen wonen of werken allemaal op Walcheren. Meiden uit de gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg, in de leeftijd van acht tot twaalf jaar, krijgen de kans om de verhalen van topvrouwen te horen en te ontdekken hoe zij hun droom hebben verwezenlijkt. 'We hopen dat deze ontmoetingen de meiden inspireren tot het najagen van hun eigen dromen’, aldus organisator D66 Zeeland. De partij houdt de bijeenkomst in het kader van Internationale Vrouwendag (8 maart) en 100 jaar vrouwenkiesrecht.

Mogelijkheden

‘Na de ontmoetingen is het tijd voor de meiden om zelf te dromen over hun toekomst. Er is een knutselopdracht waarin ze hun dromen kwijt kunnen. Het doel van de bijeenkomst is jonge meiden laten zien dat vrouwen in alle sectoren kunnen werken en dat je als jonge vrouw veel mogelijkheden hebt.’

De middag duurt van 13.00 tot uiterlijk 16.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan via meidendromenwalcheren@gmail.com.

  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief