ICT-er Jeanka vertelt over haar werk aan Brecht, Heike en Sara. FOTO MARIELJA TEN BRUGGENCATE
ICT-er Jeanka vertelt over haar werk aan Brecht, Heike en Sara. FOTO MARIELJA TEN BRUGGENCATE (Foto: Marielja ten Bruggencate)

Walcherse topvrouwen inspireren meiden

VLISSINGEN – Twintig meiden gingen zondag in gesprek met achttien topvrouwen. De verhalen van de rolmodellen inspireerden de meiden om na te denken over hun toekomst. Wat willen ze worden? Juf, kapster, kitesurfer of misschien gevangenisbewaarder? Er is zoveel mogelijk, dat kiezen moeilijk kan zijn. Gelukkig hoeven ze nog niet te kiezen en kunnen de meiden voorlopig nog lekker wegdromen.Aan de tafeltjes in de Vlissingse bibliotheek zitten vrouwen en meiden te praten. Tijdens het evenement Meidendromen, georganiseerd door D66 Zeeland daags na Internationale Vrouwendag, konden meiden tussen de acht en twaalf jaar in gesprek met vrouwen met beroepen als advocaat, burgemeester en taartenmaakster. D66-regiovoorzitter Judith Keijmel-de Boer vertelt over het evenement. “We willen jonge meiden inspireren hun dromen na te jagen. In de wetenschap en gezondheidszorg zijn vrouwen op leidinggevende posities nog altijd ondervertegenwoordigd. Ze worden ondergewaardeerd en hebben nog vaak te maken met discriminatie. Daarom is het belangrijk inspirerende ontmoetingen tussen succesvolle vrouwen en jonge meiden te organiseren.”

Gevangenis
Brecht (10) sprak samen met haar zusje Heike (8) en vriendin Sara (11) met een mevrouw die werkt in de gevangenis. Hoewel de meiden haar verhaal bijzonder vonden, zien ze zichzelf dat nog niet doen. Heike: “Het lijkt me een nare gedachte om steeds in de buurt te moeten zijn van mensen die slechte dingen hebben gedaan.”

Dan werkt ze liever als make-upartiest. “Het lijkt me leuk om beroemde mensen op de maken”, zegt Sara. Annechien Petiet heeft hen verteld over het werk van een visagist. “Dan kun je bij de tv werken om mensen op te maken. Maar ook in een winkel kun je make-upadvies geven.”

ICT
Aan een ander tafeltje zit ICT-er Jeanka Weijens. “Er werken maar weinig vrouwen in de ICT. Dat is jammer, want het is een mooi beroep. Ik ontwerp websites en logo’s. Doordat ik veel samenwerk met andere ontwerpers en met de klanten contact heb, is het werk nooit saai.” Websites maken spreekt Sara ook aan. “Ik heb wel eens voor een spreekbeurt een PowerPoint-presentatie gemaakt en dat vond ik ook leuk om te doen.”

Dromenvangers
Na een middag gesproken te hebben met al die rolmodellen willen Sara, Heike en Brecht nog altijd het liefst juf worden. Met kinderen werken en leuke schooldagen organiseren lijkt hen het allerleukst om te doen. Meidendromen werd afgesloten met een optreden van een dansgroep van de Vlissingse Turn Vereniging VTV en het knutselen van heuse dromenvangers. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

medewerkers (m/v)

zoutelande

bezorger

vlissingen

Bezorger kranten en/of folders

Grijpskerke

Correspondent (m/v)

Tholen

vakanatiewerk/bijbaantje

midden zeeland en tholen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief