Foto: Rijnhout Media

Ruim één miljoen euro subsidie voor kennis en innovatie in Zeeland

MIDDELBURG - De provincie stelt in totaal 1,2 miljoen euro beschikbaar voor samenwerking, haalbaarheidsonderzoeken en demonstratieprojecten in bepaalde sectoren.


Het geld is verdeeld over twee subsidieregelingen. De ene is de regeling kennis- en innovatienetwerken, de andere Zeeland in Stroomversnelling.

De regeling voor kennis- en innovatienetwerken is bedoeld om samenwerking te stimuleren en onderzoek en onderwijs goed aan te sluiten op de vragen vanuit het bedrijfsleven. Bestaande netwerken die van de regeling gebruik kunnen maken zijn bijvoorbeeld Viazorg, Toeristisch Ondernemend Zeeland en Zeeland Connect.

Innovatie

Stel dat deze netwerken een idee of onderzoek willen omzetten in een demonstratieproject kunnen ze subsidie vragen via de regeling Zeeland in Stroomversnelling. “Doel is om de kennis te vergroten en de innovatiekracht van bedrijven  te stimuleren”, zegt gedeputeerde Jo-Annes de Bat. “Stel dat bijvoorbeeld de logistieke sector het systeem met vrachtbrieven wil vergemakkelijken met behulp van ICT, dan zouden ze een aanvraag kunnen indienen.”

Samenhangen

Het geld voor de twee regelingen, die nauw met elkaar samenhangen, is afkomstig uit de Regiodeal Zeeland, de provincie en van de gemeenten, die één euro per inwoners hebben bijgedragen. Zeeland in Stroomversnelling is open van 15 maart tot en met 10 mei, de regeling kennis- en innovatienetwerken van 16 maart tot en met 31 december van dit jaar. Meer informatie via deze website. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief