07-stoomhijskraan-wesley-arjan-bo-large
07-stoomhijskraan-wesley-arjan-bo-large

10.000 euro van Prins Bernhard Cultuurfonds voor Stoomhijskraan Schelde 38

VLISSINGEN - De stichting Stoomhijskraan Schelde 38 krijgt de stimuleringsprijs 2019 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland.


Het gaat om een bedrag van 10.000 euro. Commissaris van de koning Han Polman reikt de cheque op 4 april uit in de Timmerfabriek in Vlissingen. De prijs is bedoeld als waardering voor bijzondere initiatieven van vrijwilligers of amateurs.

De stichting maakt zich sterk voor het redden en restaureren van stoomhijskraan Schelde 38.

Laatste fase

De 10.000 euro is bestemd voor de laatste fase van de restauratie van de kraan. Het industriële erfgoed deed jarenlang dienst op scheepswerf De Schelde. Na de restauratie moet hij bijdragen aan het maritiem erfgoed en karakter van Vlissingen en van nieuwbouwwijk Scheldekwartier in het bijzonder.

Jaarlijks

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland schenkt elk jaar ongeveer 400.000 euro aan organisaties op het gebied van  podiumkunsten, beeldende kunst, film en fotografie, geschiedenis, cultureel erfgoed en natuur. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief