kaarsjes-biecht
kaarsjes-biecht

Theaterstukken in Middelburg en Vlissingen rondom 4 en 5 mei

Door: Eugene de Kok Cultuur

VLISSINGEN - In Middelburg en Vlissingen zijn rondom de Nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsdag vier theaterstukken te zien.

Overal in het land worden theaterstukken opgevoerd. Het gaat om ‘Het meisje met de vlechtjes’, ‘Grijs gebied’, ‘Horzelman’ en ‘Ver van huis’.

‘Het meisje met de vlechtjes’ over verzetsheld Freddie Oversteegen is te zien op vrijdag 3 mei om 16.00 uur en 21.00 uur in Gebouw Bestevaer bij het Dok van Perry in Vlissingen.

Grijs

Voor ‘Grijs gebied’ hebben jongeren uit Middelburg zich verdiept in de geschiedenis van Middelburg. Theatermakers Sara Zwigtman en Marcos Valster hielpen hen. Gesprekken met ouderen vormden de basis voor deze voorstelling. Kinderen van Jeugdtheaterschool Zeeland spelen ‘Grijs gebied’ op vrijdag 3 mei om 19.00 uur en zaterdag 4 mei om 15.00 uur en 21.00 uur in het Zeeuws Archief. Kaarten kunnen worden gereserveerd via theaternadedam.middelburg@gmail.com.

Vloggen

Het Zeeuwse jeugdtheatergezelschap Theaterloods-b verzorgt de voorstelling ‘Horzelman’, die gaat over vloggen, volgen en vervolgd worden. Speeltijden zijn zaterdag 4 mei om 20.30 uur en zondag 5 mei om 12.00 uur. Locatie is de Ballroom op de Oude Markt in Vlissingen.

Vluchtelingen

Diyar Talabani uit Irak. Ammar uit Syrië, Maria uit Uganda en Lalemba uit Eritrea vertellen hun verhaal in ‘Ver van huis’, een voorstelling die is te zien op zondag 5 mei om 13.30 uur, 14.30 uur, 15.30 uur en 16.30 uur in de Slag om de Schelde-container op het De Ruyterplein in Vlissingen. Alle voorstellingen zijn gratis toegankelijk.

Kijk voor meer informatie en het eventueel reserveren van kaarten op www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief