Afbeelding

Weerstand tegen sluiting trailerhelling

Door: Britta Janssen Actueel

VLISSINGEN - In een gezamenlijke motie verzetten de Vlissingse gemeenteraadsfracties van de POV, VVD, PvdA, SGP en CDA zich tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders om de gratis trailerhelling in de binnenhaven vanaf woensdag te sluiten.

In februari besloten b&w al de motie van de gemeenteraad, om de gemeentelijke helling aan de Tweede Binnenhavenweg open te houden, niet uit te voeren. De fracties vinden dat het college hiermee de wil van de gemeenteraad negeert.

Toerisme

De vijf partijen vinden het belangrijk voor het toerisme en de toegankelijkheid dat Vlissingen een gratis trailerhelling heeft. 'Die zijn er in omliggende gemeenten ook. Een trailerhelling is een stuk beton en behoeft geen bediening en zelden onderhoud’, aldus de vijf fracties. De partijen vinden dat deze voorziening geen geld moet kosten voor de gebruiker, net zoals een trap naar het strand gratis toegankelijk is voor iedereen.

Met het sluiten van de helling per 1 mei verdwijnt er een voorziening die in de omliggende gemeenten gratis beschikbaar zijn en blijven, aldus de vijf. ‘Daar gaan onze watertoeristen dan wel naartoe.’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief