Afbeelding

Groepje jongeren pleegt vernielingen aan auto's en woningen

Door: Peter Houtepen Politie

VLISSINGEN - Een groepje jongeren heeft woensdagavond vernielingen aangericht in Vlissingen.

Rond 23.00 uur kwamen bij de politie verschillende meldingen binnen dat het groepje jongeren op de fiets vernielingen pleegde door met stenen tegen auto's en woningen aan te gooien. De eerste meldingen kwamen uit de buurt van de Wilhelmina Druckerlaan. Later werd ook gemeld dat vermoedelijk hetzelfde groepje ook in de Vrijburgstraat zou huishouden.

Een van de melders fietste de vernielers achterna en belde in de tussentijd met de politie. Er werd een beschrijving van de jongens doorgegeven en ter hoogte van de Kleiweg kregen zij in de gaten dat de politie hen op de hielen zat. Het groepje verspreidde zich toen, maar één van hen kon worden aangehouden. Het gaat om een jongen van 14 uit Vlissingen. Zijn ouders zijn in kennis gesteld van zijn aanhouding omdat hij minderjarig is. Hij wordt donderdag verder gehoord over zijn betrokkenheid.

Door één slachtoffer is al aangifte gedaan van vernieling van zijn auto. Het is nog niet bekend of er meer beschadigd zijn, maar mogelijk wordt dit donderdag duidelijk. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief