Erelid Dick Schinkel krijgt het speldje uitgereikt door PSR-voorzitter Alex Achterhuis.
Erelid Dick Schinkel krijgt het speldje uitgereikt door PSR-voorzitter Alex Achterhuis. Foto: JL Vermeulen

PSR-oprichter Dick Schinkel geëerd

Actueel

OOST-SOUBURG - De oprichter van de Vlissingse dorpenpartij PSR, Dick Schinkel, is vorige week in het zonnetje gezet. Voorzitter Alex Achterhuis speldde de Souburger bij zijn aftreden als bestuurslid een speciaal voor hem ontworpen speld in zilver en goud op en benoemde hem tot erelid.

Dick Schinkel is al zijn leven lang actief voor de Oost-Souburgse gemeenschap. 'Vanuit zijn bedrijf, maar vooral uit maatschappelijke betrokkenheid', laat de PSR (Partij Souburg-Ritthem) weten.

Sport

Als oprichter van Schinkel Assurantiën, tegenwoordig Schinkel de Weerd Assurantiën en Makelaardij, en als actief sportbeoefenaar steunde hij volgens de partij altijd waar mogelijk het verenigingsleven. Hij was vele jaren een van de drijvende krachten achter de Souburgse winkeliersvereniging NeMidSo, tegenwoordig AOS, en was redactielid, later ook eindredacteur, van de Souburgsche Courant.

Aandacht

Op politiek gebied zette Schinkel zich in voor de belangen van de dorpen binnen de gemeente Vlissingen. 'De drang naar een rechtvaardiger verdeling van aandacht en middelen over de kernen van de gemeente bracht hem in 2001 tot de oprichting van de lokale Partij Souburg Ritthem. Vanaf het eerste moment genoot de PSR groot vertrouwen van de dorpsbewoners, ze nam al gauw het Calimero-gevoel weg. Met de helft van alle stemmen in de dorpen speelt de PSR een belangrijke rol in de Vlissingse politiek.'

Schinkel was elf jaar namens de PSR lid van de Vlissingse gemeenteraad. Na zijn raadslidmaatschap was hij voorzitter en algemeen bestuurslid en vooral ook beleidsbepaler op de achtergrond. 'Daarin zal hij op de achtergrond zeker blijven adviseren.'



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief