Foto: Zuidwest 10

Poortersweg is tot oktober dicht voor verkeer

RITTHEM - De Poortersweg is sinds maandag dicht voor verkeer. De afsluiting is nodig voor de aanleg van de nieuwe entree van Vlissingen.


Er wordt onder meer een rotonde naar de marinierskazerne en bedrijventerrein Souburg II aangelegd. De Marie Curieweg is al verlengd en de Diensvlietweg en Ritthemsestraat verruimd. Ook is begonnen met de werkzaamheden aan de fietstunnel.

Asfalt

Op de Poortersweg verwijdert de aannemer het asfalt en fundering en hij brengt voorbelasting aan op de plek waar de rotonde komt. De grond moet hier nog inklinken. Ook werkt de aannemer verder aan het riool en de fietstunnel. Fietsers en ander langzaam verkeer moeten omrijden. Zij worden omgeleid via het viaduct en de Oosterhavenweg. De aannemer heeft op verzoek van de gemeente Vlissingen extra lichtmasten op de route geplaatst in verband met de veiligheid.

Sluis

Auto’s mogen niet komen op deze weg. Er is een bussluis aangebracht om sluipverkeer tegen te gaan. “Als ze toch zo rijden, staan ze op een gegeven moment met vier wielen van de grond”, zegt projectleider Raymond Versloot.

Viaduct

Auto’s kunnen omrijden over de doorsteek bij het viaduct, de Marie Curieweg, Ritthemsestraat en de A58. De Poortersweg is tot in oktober afgesloten. “In de week van de herfstvakantie moet het weer open gaan. Op de maandag daarna gaat alle verkeer via de nieuwe rotonde naar de Kenniswerf en het gebied daarachter.” 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief