Afbeelding
Foto: Annet Eekman

Mae Uku houdt wandeling voor kansarme kinderen

Door: Britta Janssen Actueel

OOST-SOUBURG - Stichting Mae Uku in Oost-Souburg houdt zaterdag (15 juni) haar SouMiKou-sponsorwandeltocht. Hiermee haalt ze geld op om kansarme kinderen op de Molukken te helpen.

De deelnemers lopen vanuit de Prins Hendrikstraat in de Molukse wijk in Oost-Souburg vijf, tien, vijftien of twintig kilometer. De routes doen na Souburg stempelposten aan bij verzorgingshuis Tabadila in Middelburg en bij de familie Siwabessy in Koudekerke. Het inschrijfgeld van drie euro voor de wandeltocht gaat naar het goede doel. Ook kunnen deelnemers zich laten sponsoren voor elk bedrag en kunnen niet-wandelaars ook een donatie doen.

Dekat di Hati

Dit jaar zijn de projecten van Stichting Dekat di Hati het goede doel van de tocht. ‘Inmiddels ruim zes jaar is Dekat di Hati actief op de Molukken’, laat Mae Uku weten. ‘De stichting is een initiatief van Nona en Cees Verhage, die tijdens hun vakanties op Ambon werden getroffen door de geringe voorzieningen voor kinderen. In Nederland vind je het normaal om drie maal daags te eten, een eigen bed te hebben en naar de huisarts te gaan als je ziek bent. Op de Molukken doen veel ouders iedere dag hard hun best om dit voor hun kinderen te realiseren, maar helaas lukt dit lang niet altijd. Als één van de ouders ziek wordt, ontstaat er direct een probleem.’

Schoolopleiding

Dekat di Hati stelt zich als doel om kansarme kinderen op de Molukken mogelijkheden te bieden voor een fijne jeugd en goede schoolopleiding, aldus Mae Uku. ‘Zodat ieder kind de kans heeft op een leuke baan. We ondersteunen op dit moment dertig kinderen in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar.' Hierbij is onder meer een grote groep adoptieouders betrokken.

Kijk voor meer informatie over de sponsorwandeltocht en stichting op www.mae-uku.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief