Een impressie van de nieuwbouw. BEELD L'ESCAUT
Een impressie van de nieuwbouw. BEELD L'ESCAUT Foto: Beeld: l'escaut

Sanering Ravesteynplein begint na zomer

Door: Britta Janssen Actueel

VLISSINGEN - De eerste helft van de 183 woningen aan het Ravesteynplein in Vlissingen worden na de zomer gesaneerd.

De huizen bevatten asbest. Daarom worden ze hermetisch afgesloten voor de klus, liet Fikri Bouzambou, manager vastgoed bij woningcorporatie l’escaut eerder al weten. Na de sanering gaan de huizen tegen de grond, om plaats te maken voor nieuwbouw. De sloop duurt zo’n jaar en gebeurt in vier fases, per blok woningen dat leeg is. Uiterlijk 1 januari moeten alle bewoners een nieuw adres hebben. Voor de veiligheid wordt het bouwterrein afgesloten.

Parkeren

Tijdens een inloopbijeenkomst over het project in het gemeentehuis in Vlissingen vorige week was het plan te bekijken. “Er is veel interesse voor de woningen”, merkte wethouder Sem Stroosnijder. Ook kwam de verkeerssituatie en het parkeren ter sprake. “Huidige bewoners ervaren een tekort aan parkeerplaatsen”, licht Stroosnijder toe. “In de nieuwe situatie zijn er zestig woningen en één parkeerplaats minder, dus de parkeerdruk neemt af.”

De nieuwbouw begint waarschijnlijk begin volgend jaar en is naar verwachting begin 2022 klaar. De cultuurhistorische waarde van het hofje en de eenheid van het wooncomplex blijven volgens de architect behouden. Er komt gasloze, energiezuinige nieuwbouw van 54 sociale huurappartementen, 54 eengezinswoningen in de sociale huurcategorie en 20 koopappartementen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief