Afbeelding
Foto: DNA Beeldbank/Laat Zeeland Zien/Ben Biondina

Niet-Zeeuwen moeten via persoonlijke video's zien hoe mooi Zeeland is

Door: Eugene de Kok Algemeen

MIDDELBURG - De provincie lanceert dit weekend tijdens Concert at Sea (CAS) een nieuwe campagne om mensen over te halen om naar Zeeland te komen.

“50.000 van de bezoekers komen niet uit Zeeland”, legt gedeputeerde Jo-Annes de Bat uit. “Ons doel is om mensen te laten ervaren hoe mooi Zeeland is en welke banen hier voor het oprapen liggen.”

Video

Vorig jaar stond de provincie op het festival met een photobox, dit keer kunnen bezoekers een gepersonaliseerde video maken waardoor zij ervaren hoe het is om in Zeeland te wonen en werken. Het is een nieuwigheidje, volgens De Bat. “Tot nu toe maken alleen grote bedrijven er gebruik van.” De persoonlijke video’s worden gemaakt op basis van persoonlijke kenmerken zoals hun beroep en gezinssituatie en interesses zoals watersport, winkelen, cultuur en culinair en of mensen liever wonen in de stad of op het platteland. “We hopen natuurlijk dat mensen deze gaan delen op social media”, zegt De Bat.

Wenweekend

Degenen die dat doen kunnen een zogenaamd wenweekend winnen in Zeeland. Tijdens CAS worden drie van dit soort weekends weggegeven. Profielen die de bezoekers aanmaken voor de video’s wil de provincie gebruiken om de personen naderhand te benaderen over wonen en werken in Zeeland.

Schermen

Tijdens CAS zijn tussen de concerten door bovendien advertenties van en over Zeeland te zien op de schermen naast de podia. Tijdens het watersportevenement DAM-X en de Kustmarathon voert de provincie dezelfde campagne. “Ook dat zijn evenementen waar veel mensen van buiten Zeeland naartoe gaan.”

Na de drie evenementen evalueert de provincie de aanpak, die onderdeel is van een langlopende campagne om meer mensen naar Zeeland te krijgen. De provincie lanceert donderdag de campagne op de website www.wenweekend.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief