Kinderen kunnen deze zomer hun eigen Muzeeum ontwerpen. FOTO PAPIER SOUVENIR
Kinderen kunnen deze zomer hun eigen Muzeeum ontwerpen. FOTO PAPIER SOUVENIR Foto: Papier Souvenir

Muzeeum bouwt met kinderen aan nieuw onderkomen

Door: Eugene de Kok Cultuur

VLISSINGEN - Tijdens de zomervakantie is er van alles te doen in het Muzeeum in Vlissingen.

Zo kunnen kinderen lekker knutselen. Van een schoenendoos kunnen ze een kijkdoos maken van het Muzeeum of hun gedroomde museum. De ontwerpen van de kinderen krijgen een mooie plek in het maritieme museum. De maker van de mooiste, leukste, meest verrassende kijkdoos krijgt begin september bovendien een prijs: een museumkaart voor kinderen.

Plankjes

Kids kunnen ook kiezen om een museumgebouw van Kapla te maken. Het speelgoed staat in de Pakhuizen. “Maak er een filmpje van waarin je jouw museum toont en uitlegt waarom het juist zo moet”, zegt het Muzeeum. Ook hier ligt er voor degene die dit het beste doet een museumkaart klaar.

Voor iedereen ligt er bij de balie een knip- en plakversie van het Muzeeum, gemaakt door Papier Souvenir. Jonge bezoekers kunnen het mee naar huis nemen of het maken in de Pakhuizen.

Het Muzeeum gaat verbouwen. In de Tobagozaal zijn de plannen voor het vernieuwde museum te zien. Iedereen kan zijn commentaar en suggesties achterlaten.


Tegoedbon

Met de bon in deze krant kun je met maximaal vier personen het Zeeuws maritiem Muzeeum bezoeken voor tien euro. De bon is geldig van 6 juli tot en met 1 september. Slechts één bon geldig per gezelschap.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief