Organist Vincent van Laar.
Organist Vincent van Laar. Foto: Vincent van Laar

Orgelconcert in de Sint Jacobskerk

Sport en vereniging

VLISSINGEN - Vrijdag 12 juli is er opnieuw een orgelconcert in de Sint Jacobskerk te Vlissingen, aanvang 12.00 uur. De toegang tot dit concert is gratis; voor de instandhouding van de zomerorgelconcerten wordt bij de uitgang een vrijwillige bijdrage gevraagd. Het concert duurt een half uur.

Organist Vincent van Laar uit Groningen zal deze keer het orgel bespelen, met een aantrekkelijk programma met werken van Johann Sebastian Bach, Dietericht Buxtehude, Domenico Scarlatti en Justinus Knecht.

Vincent van Laar studeerde orgel en klavecimbel bij Nico van den Hooven, Harald Vogel, Glen Wilson en Bob van Asperen. Hij behaalde aan het Utrechts Conservatorium het diploma orgel UM (1984) en aan het Koninklijk Conservatorium te ’s Gravenhage het diploma klavecimbel UM (1988). Naast zijn grootste passie, de muziek van J.S. Bach, gaat zijn voorliefde met name uit naar de werken van J.P. Sweelinck en het Noord-Duitse repertoire van de 17de en 18de eeuw. Als continuospeler en solist is hij o.a. verbonden aan Concerto d’Amsterdam en The Northern Consort. Vincent van Laar werd prijswinnaar van orgelconcoursen in Zeerijp (1981), Toulouse (1983) en Alkmaar (1991). Hij verzorgde vele radio-opnamen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief