Het Vlissingse Lifesaving Team.
Het Vlissingse Lifesaving Team.

Twee medailles voor Lifesaving Team in Oostende

Sport en vereniging

VLISSINGEN - Bij de jaarlijkse internationale Lifesaving wedstrijd in het Belgische Oostende hebben zo'n 250 Lifesavers gestreden voor verschillende titels in de Lifesaving Sport. Het Lifesaving Team uit Vlissingen van de Dr. A. Stavermanbrigade wist naar huis te komen met twee medailles.

Ieder jaar is FILCOW, de door de Vlaamse Reddingsfederatie georganiseerde competitie, te vinden aan de Boulevard van Oostende. Dit jaar waren behalve teams uit Nederland en België ook meerdere teams uit Duitsland, een team uit Frankrijk en zelfs teams uit Cyprus en India te vinden aan de Belgische kust.

Op de 90 meter 'Beach Sprint' wist Lot Kallemein een podiumplek te bemachtigen. Van de 54 deelnemers tussen de 15 en 39 jaar wist ze brons te behalen. Een ongekende prestatie van de 15-jarige atleet, die sinds een jaar in de hoofdklasse deelneemt. Naast de Sprint wist ze tevens bij 'Beach Flags' de finale te bereiken. Ook Olivier Verhoef behaalde met een strand onderdeel een medaille. Op de 1km Beach Run bemachtigde hij de tweede plaats in de categorie tot 15 jaar. Bij de sprint viel hij helaas ne buiten de prijzen met een 4e plaats in de finale. Guido Brink zwom in de ruwe Noordzee zichzelf naar de finale 'Surf Race' en ook hij wist bij de Sprint de B-finale te bereiken.

De wedstrijd was voor De Vlissingse Lifesavers een goede voorbereiding op de eerste editie van Lifesaving Event Flushing die 10 & 11 augustus op het Vlissingse Badstrand zal gaan plaatsvinden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief