Plan voor woonzorgcomplex op voormalige locatie Het Kompas

OOST-SOUBURG - Het ouderinitiatief Gewoon Wonen gaat in samenwerking met woningcorporatie Zeeuwland een woonzorgcentrum bouwen aan de Molenweg in Oost-Souburg.


Het is de plek waar het oude onderkomen van basisschool Het Kompas staat. In de appartementen komen jongeren te wonen met een verstandelijke beperking. Ze leven er deels zelfstandig, al is er voortdurend begeleiding aanwezig.

Koop

De gemeente Vlissingen verkoopt de grond aan Zeeuwland. Als het plan doorgaat komt er een gebouw met acht grondgebonden appartementen, een gezamenlijke keuken, een woonkamer en een kamer voor de slaapwacht.

Gymzaal

Zeeuwland bouwt daarnaast zeven sociale huurwoningen op de plek van de voormalige gymzaal aan de Van Ginkelstraat. Tussen de twee straten komt een voetgangerspad, volgens de gemeente in een ‘parkachtige setting’. De gemeente zet de procedure na de zomervakantie in gang. Gewoon Wonen is een stichting die overal in het land woongroepen voor jongeren probeert te realiseren.  

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief