Het is vaak druk in de Vlissingsestraat.
Het is vaak druk in de Vlissingsestraat. Foto: Annet Eekman

Geen simpele oplossing voor Vlissingsestraat

Door: Britta Janssen Actueel

OOST-SOUBURG - De gemeente Vlissingen brengt volgend jaar de mogelijkheden in beeld voor het verbeteren van de verkeerssituatie in de Vlissingsestraat in Oost-Souburg. Verschillende soorten verkeer maken gebruik van deze drukke, doorgaande route. Omdat er ook veel auto’s geparkeerd staan, kunnen tegenliggers elkaar vaak niet passeren en zijn er regelmatig opstoppingen.

Wanneer het onderzoek naar de verkeerscirculatie en het parkeren in de Vlissingsestraat plaatsvindt, kan een woordvoerder van de gemeente Vlissingen nog niet zeggen. Meer zal duidelijk worden na de begrotingsbehandeling dit najaar.

Rampstraat
De Partij Souburg-Ritthem (PSR) volgt de ontwikkelingen rondom het onderzoek in het bijzonder, want een aanpak voor de Vlissingsestraat staat hoog op de agenda van de partij. Ze diende deze zomer een amendement in om het onderzoek te laten uitvoeren. “De Vlissingsestraat is een rampstraat voor de diverse verkeersdeelnemers”, stelt PSR-gemeenteraadslid Rijnco-Jan Suurmond. “Dagelijks rijden er bussen, vrachtwagens, personenauto’s en fietsers. Zij moeten allemaal hun weg vinden, met aan één zijde ook nog geparkeerde auto’s. Hierdoor raken vooral de zwakke verkeersdeelnemers in het nauw. De verkeerscirculatie in de Vlissingsestraat leidt regelmatig tot opstoppingen en daardoor ontstaan er gevaarlijke situaties.”

Puzzel
Daarbij heeft de ontwikkeling van nieuwbouwappartementen bij de Karolingenbaan, die uitkomt op de Vlissingsestraat, ook gevolgen voor het verkeer in de Vlissingsestraat. Een snelle, eenvoudige oplossing om de situatie, die al jaren de aandacht vraagt, te verbeteren is niet voorhanden, erkent de PSR. “Er zijn veel verschillende partijen verkeersdeelnemer in de Vlissingsestraat, zoals bus- en vrachtvervoerders en inwoners met auto’s en fietsen. Ook parkeren aanwonenden hun auto’s in de straat. De puzzel is dus niet simpel.”

Eenrichtingsverkeer
Het onderzoek moet de knelpunten in de Vlissingsestraat in beeld brengen. Het rapport met de onderzoeksresultaten vormt de basis om oplossingen te bedenken. “Als partij kunnen wij roepen dat er eenrichtingsverkeer en aan een zijde parkeren ingesteld moet worden, maar wij hebben hiervoor onvoldoende kennis. Dat is werk voor de professionals."
Dat er een onderzoek komt, is voor de PSR een belangrijke eerste stap. "Een plan van aanpak is voor ons noodzaak. Laat alle partijen door samen te werken zorgen voor een Vlissingsestraat waarin alle verkeersdeelnemers zich in elk geval veilig voelen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief