Afbeelding

Volgende stap in Souburg Noord

Door: Britta Janssen Actueel

OOST-SOUBURG - Begin volgend jaar gaat het woonrijp maken van de grond van start voor de huizenbouw aan de Palts en het Kroonjuweel in Souburg Noord.

Nu de ontwikkelaars bekend zijn - AM Zeeland en Marsaki - is er een volgende stap gezet voor de realisatie van fase twee en drie van het nieuwbouwplan Souburg Noord. Achter brede school Het Kroonjuweel en tussen de Reijersweg, Middelburgsestraat en snelweg A58 komen er nog eens 143 woningen bij.

Ontwerp
In juni heeft de gemeente Vlissingen het voorlopige ontwerp voor fase twee van Souburg Noord gepresenteerd aan omwonenden en andere belangstellenden. Mede aan de hand van deze bijeenkomsten wordt het definitieve ontwerp gemaakt. ‘Centraal staat het dorpse karakter en de diversiteit aan woningen’, aldus de gemeente Vlissingen. ‘De bestaande groenstructuur blijft behouden en door dit te versterken verbinden we het woongebied met het landschap.

2021
Nog dit jaar begint de bestemmingplanprocedure voor de nieuwe huizen. In het tweede kwartaal van 2020 begint de verkoop van woningen en kavels. In het derde kwartaal van 2020 is het bouwrijp maken van de grond voorzien en de gemeente Vlissingen hoopt dat begin 2021 de woningbouw kan starten.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.souburgnoord.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief