Afbeelding
Foto: Bennie Krajenbrink

Zeelandhallen in Goes dit weekend 'place to be' voor modelbouwers

Door: Eugene de Kok Bedrijvig Nieuws

GOES - Zaterdag en zondag nemen modelbouwers uit Nederland, België en Duitsland weer bezit van de Zeelandhallen in Goes. Liefhebbers kunnen dit weekend tijdens de 26e editie van de Modelbouwshow genieten van 14.000 vierkante meter aan treinen, auto’s, boten en vliegtuigen in alle soorten, schalen en maten.

Vorig jaar kwamen er ruim 10.000 mensen naar de Zeelandhallen voor de 25e editie van het evenement.

Ook dit jaar worden veel mensen verwacht uit binnen- en buitenland. Dit jaar staan er nieuwe deelnemers uit België en Duitsland. “De meeste wil ik zelf zien voordat ze komen, omdat ik altijd honderd procent ga voor kwaliteit”, zegt organisator Jan van ‘t Veen. “Maar ik krijg via de mail nog steeds veel aanmeldingen van mensen die graag een keertje willen komen. Soms ga ik in op zo’n verzoek.”  

Drie hallen

De Modelbouwshow is al ruim een kwart eeuw de ‘place to be’ voor liefhebbers van modelbouw en Lego. Zij vinden er, verdeeld over drie hallen, onder meer radiografisch bestuurbare trucks, auto’s en racewagens, tal van bijzondere treinbanen, een bassin met modelboten, vliegtuigen en Meccano.

Bouwers

De derde hal is traditioneel het toneel voor het Festijn met Bouwstenen. 800 bouwers laten daar zien wat er allemaal mogelijk is met Lego. Langs de randen van de hallen staan handelaren, importeurs en fabrikanten met nieuwe modellen, materialen en precisiegereedschappen voor de hobbyisten. De Modelbouwshow heeft elk jaar een ander thema.

Plastic bouw

Dit jaar staat plastic bouw centraal. Mensen die daarmee bezig zijn, kunnen hun hart dan ook ophalen. “Het is een grote tak binnen de modelbouw”, zegt Van ‘t Veen. “Zelf organiseren ze ook veel dingen, maar ze zijn elk jaar aanwezig in Goes. Nu met een grotere afvaardiging dan andere jaren.”

Lezers van Weekblad de Bode kunnen met korting naar de Modelbouwshow. Via deze link krijgen zij één euro korting op hun kaartjes. Vul daarvoor de code Bode2018 in.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief