‘Zeeuwse woonmarkt is meest ongedwongen woonbeurs’

  Bedrijvig Nieuws

GOES - Alles wat met wonen heeft te maken vind je donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober op de Zeeuwse Woonmarkt in TMC Woonwinkel en TMC WoonWenz aan de Marconistraat in Goes. “Als je woonveranderplannen hebt is dit de plek waar je moet zijn”, zegt Jaap Witte van TMC. Als gezin kun je je er uren vermaken.


Het is volgend weekeinde de vierde editie van de Zeeuwse Woonmarkt. “Het is de meest ongedwongen woonbeurs die er is”, omschrijft Jaap Witte het evenement dat vier jaar geleden spontaan is ontstaan. Mede door de gestage groei kost het hem en zijn team de nodige energie, maar het is zeker de moeite waard. “We zijn geen beursorganisatie, maar vinden het leuk om te doen. Het is een leuke onderbreking van het winkeljaar.” Er staan 40 stands op de woonmarkt. “Alles wat met wonen heeft te maken vind je er. Van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van interieur tot een installateur tot een makelaar tot de gemeenten Goes en Borsele met hun bouwplannen.”

Laagdrempeligheid

De laagdrempeligheid en de variatie van de standhouders is de kracht van de markt. Iemand kan bijvoorbeeld een badkamer uitzoeken en meteen afspraken maken met een installateur, iemand die de nieuwe plafonds plaatst en in gesprek gaan met een waterspecialist. Wie op zoek is naar een nieuw huis moet volgend weekeinde zeker komen naar TMC. Er is een presentatie van vrijwel alle (nieuw)bouwplannen in Goes en Borsele. Mensen die een mooi huis zien kunnen de financiering meteen checken bij een hypotheekadviseur van de Rabobank en vragen stellen aan een architect. “We zitten ongeveer aan ons maximum met 40 stands. Veel ondernemers doen al voor de vierde keer mee, maar we willen ook steeds blijven vernieuwen, maar niet met meer van hetzelfde. De variatie is belangrijk voor ons. Alle noviteiten op woongebied proberen we sowieso te tonen.”

Een voorbeeld van zo’n noviteit is de interieurcoach, een nieuw concept van TMC: http//ik.jouwinterieurcoach.nl. Hij komt bij de mensen thuis en helpt met veranderen, adviseert en coördineert alle veranderingen in huis.  

Thema’s   

De woonmarkt is opgedeeld in vijf thema’s: ‘Blij met buiten’, ‘Fun voor iedereen’, ‘Duurzaamheid’, ‘Comfort voor iedereen’ en ‘Nieuw bouwen, nieuw wonen’.

Witte zegt dat gezinnen met plannen om iets aan hun huis te doen zich er met gemak lang kunnen vermaken. Met gratis koffie en thee, foodtrucks, een wijn- en bierproeverij en meer lekkers is er meer dan genoeg voor de inwendige mens en kinderen kunnen zich uitleven op het kinderplein waar een animatieteam voor ze klaar staat.

Pin je plan

Bijzonder is de actie ‘Pin je plan en win’. Als bezoekers een deelnemerskaart ophalen, zich laten inspireren door de deelnemers, hun stickers op de kaart plakken waarop ze bovendien hun woonwens invullen en deze vervolgens prikken op het Pin je plan-bord maken ze kans op een cheque van 500 euro. Er zijn van donderdag tot en met zaterdag tien van deze waardebonnen te vergeven. “We willen de markt blijven ontwikkelen”, zegt Witte. “Zo houden we het aantrekkelijk voor de mensen.”

De Zeeuwse Woonmarkt is gratis te bezoeken en geopend op donderdag van 13.00 uur tot 21.00 uur, vrijdag van 13.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur. Het volledige programma en alle deelnemers zijn te vinden op www.zeeuwsewoonmarkt.nl.     
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief