Verkopen en huizenprijzen stijgen, minder huizen onder water

  Bedrijvig Nieuws

VLISSINGEN - De Rabobank verwacht dat de woningmarkt in 2016 in de lift blijft. Naar verwachting zullen dit jaar tussen de 175.000 en 195.000 huizen van eigenaar wisselen.


Dat is goed nieuws voor huishoudens die onder water staan. Eind 2016 zullen ruim 300.000 huishoudens weer boven water komen. Dat betekent dat hun huis weer meer waard is dan de hypotheek.

Op niveau van voor de crisis Het aantal verkochte woningen bereikt dit jaar pre-crisisniveaus. We verwachten niet dat de inhaalgroei van de verkopen van 2014 en de stevige toename van 2015 zich doorzet in 2016. Maar het hoge niveau van de verkoopaantallen zullen we ook dit jaar terugzien. Dit komt met name door: economische groei die gestaag doorzet, meer koopkracht voor huishoudens, een toename van de werkgelegenheid, het grote vertrouwen in de woningmarkt en de lage hypotheekrente. Een huis kopen kan nu aantrekkelijk zijn: er staan veel huizen te koop, er is ruimte om over de prijs te onderhandelen en de hypotheekrente is laag. Staat u op het punt om een huis te kopen? Start uw oriëntatie dan in het Rabobank Hypotheekdossier of kom langs op onze wekelijkse WOONkoopavond voor een vrijblijvend en kosteloos oriëntatiegesprek. Kijk voor data en meer informatie op www.rabobank.nl/wnb. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief