Column de Hypotheker: Onvoorbereid

  Bedrijvig Nieuws

Leg dat ding nou eens weg. Het boek van Marnix Pauwels geeft een realistisch maar tegelijkertijd zorgwekkend beeld van onze samenleving. Wij zijn verslaafd. Nee, dit keer niet aan roken of drank, maar aan de smartphone.


De hele dag is hij binnen ons handbereik. En als we al geen berichten ontvangen, dan kijken we iedere 10 minuten of er nog iets op social media is gebeurd. Want ja, je zou eens wat missen… Zelfs tijdens het eten hebben we de smartphone bij de hand. En als je als ouders probeert je kind(eren) bewust te maken van dit feit krijg je in veel gevallen de bal direct teruggekaatst wat ja, we doen het allemaal. Verslaafd aan onze smartphone. Bent u het zich bewust? Waarschijnlijk niet. Maar kunt u een dag zonder? Waarschijnlijk ook niet, en dan bedoelen we nog niet eens het zakelijke aspect. Nog zo'n opvallend bericht in het nieuws afgelopen week; uit onderzoek komt naar voren dat veel van ons onvoorbereid op vakantie gaan. We weten eigenlijk niets van het land waar we naartoe gaan. En dan nog niet eens waar het ligt, of dat ze in Zuid-Europa pas vanaf 20.00 uur aan tafel gaan, dus als je om 17.30 uur op de stoep staat van een restaurant, zijn ze dicht. Nee, het gaat zeker ook om de veiligheid in een land. Uit onderzoek blijkt dat diverse mensen toch gewoon op vakantie gaan naar Noord-Korea of Afghanistan terwijl er een negatief reisadvies geldt. Kijk, ga je voor de 10e keer naar een Grieks eiland, dan is de voorbereiding wat anders maar naar Afghanistan… Is het dom? Of naïef? Of zijn we gewoon eigenwijs, en willen we het gevaar niet zien? Of zou de media alles gewoon overdrijven en is het helemaal niet zo erg als het wordt voorgesteld. Recent wordt toch ook weer de toenemende spanningen rondom Venezuela benoemd, dat grenst in feite aan Curaçao. Er wordt gesproken over de kans op oorlog daar… en Venezuela is een dictatuur. Een goede voorbereiding is minimaal het halve werk. Kennis geeft macht en een voorsprong. Dat weten wij natuurlijk al lang. Wij doen nl. niet anders als informeren en adviseren. Dankzij ons advies komt u alles te weten over hypotheken en daarmee samenhangende producten en diensten. En met die kennis en informatie bent u in staat om de juiste, weloverwogen keuzes te maken. Klinkt zowel simpel als logisch. Misschien ook handig om advies in te winnen als je een reis maakt naar een ver en, voor ons, vreemd land. Goed beslagen ten ijs komen. Zowel bij het kopen van een huis als het maken van een reis. Daar kunt u uw smartphone wel voor gebruiken. Maar in veel andere gevallen…leg dat ding nou inderdaad eens even weg.

Contact:
Dave Oldeman: dave.oldeman@hypotheker.nl 
Rob van Deemter: rob.vandeemter@hypotheker.nl 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief