Column De Hypotheker: Verbouwing

  Bedrijvig Nieuws

Verbouwplannen? Er zijn veel financieringsmogelijkheden om ze te realiseren!


Je woont prima naar je zin. Aan verhuizen denk je voorlopig niet. Toch zou een beetje meer ruimte wel lekker zijn. De badkamer en keuken moeten eigenlijk nodig worden opgeknapt. En dan ook maar meteen die zonnepanelen plaatsen die al zo lang op het verlanglijstje staan. Maar ja, zo'n verbouwing kost een hoop geld…

Weleens gedacht aan een hypotheekverhoging of een tweede hypotheek?

Een (grote) verbouwing kun je met een extra hypotheek financieren.

Bij het afsluiten van je eerste hypotheek kan je, heel toekomstgericht, een hoger bedrag laten inschrijven dan wat je op dat moment nodig hebt. Dan kun je die lening zonder notariskosten verhogen op het moment dat je een verbouwing wil financieren.

Je kan ook een tweede hypotheek afsluiten naast je huidige hypotheek: een extra hypotheek op hetzelfde onderpand, maar dan volgens de nieuwe hypotheekregels. Laat je goed informeren wat in jouw situatie en met jouw plannen het beste zou zijn.

Nationale Hypotheek Garantie kan ook van toepassing zijn op een verbouwingsfinanciering. Bij herstel van achterstallig onderhoud, verbetering en/of uitbreiding van je huis kun je recht hebben op NHG: een garantie op hypotheken die ervoor zorgt dat je veilig leent.

Voor sommige renovatie- en herstelwerkzaamheden in en aan je huis (ouder dan twee jaar) geldt een BTW-tarief van 6%, over andere werkzaamheden betaal je 21% BTW. Iets om rekening mee te houden bij het kiezen van je financiering. En misschien is een Verbouw Eigen Woning-verzekering handig; daarmee ben je verzekerd tegen diefstal van bouwmaterialen en tegen schade (ook als je die zelf veroorzaakt).

Je hebt niet altijd een tweede of extra hypotheek nodig om je verbouwing te realiseren. Als het om een kleinere aanpassing aan je huis gaat, kun je natuurlijk spaargeld inzetten. Dat is zeker het overwegen waard als je meer dan € 30.000 hebt gespaard, want dan betaal je een vermogensrendementsheffing over je spaargeld. In dat geval kan het voordeliger zijn om (een deel van) je spaargeld te besteden aan een verbouwing.

Ook een doorlopend krediet of persoonlijke lening kan een gunstige oplossing zijn om zonder tweede of hogere hypotheek je huis te renoveren.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak een afspraak en kom langs! We gaan graag met je om tafel om het hele verbouwtraject onder de loep te nemen en te berekenen hoe je dat het beste kan financieren. Vaak is er veel meer mogelijk dan je denkt. Worden die extra vierkante meters of die nieuwe badkamer of keuken ineens reële mogelijkheden. En geniet jij straks nóg meer van je huis.

Contact:
Dave Oldeman: dave.oldeman@hypotheker.nl 
Rob van Deemter: rob.vandeemter@hypotheker.nl 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief