De vrijwilligers van Walstraat 68 bieden graag een luisterend oor.
De vrijwilligers van Walstraat 68 bieden graag een luisterend oor. (Foto: Annet Eekman)

Koffie staat klaar bij Walstraat 68

  Bedrijvig Nieuws

VLISSINGEN - De nieuwe ontmoetingsplek en winkel ‘Walstraat 68’ in Vlissingen bestaat een jaar. Hier bieden vrijwilligers de bezoekers een luisterend oor, gezellig kopje koffie én de verkoop van boeken en cadeauartikelen aan.

Walstraat 68 is een initiatief van stichting Hoop voor Vlissingen. “Wij zijn al langer verbonden aan de stichting en wilden graag een project opzetten voor eenzame mensen in Vlissingen”, vertelt Tonnie Dingemanse, die zich met zijn echtgenote Addy inzet voor Walstraat 68. Het paar woont al jaren in Vlissingen. “We komen hier veel eenzaamheid tegen en wilden vanuit onze christelijke visie graag iets betekenen voor onze medemens.” Zo ontstond de ontmoetingsplek.

Laagdrempelig
Na het vinden van een mooie, centrale locatie aan de Walstraat 68 en een flinke verbouwing, opende de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar de ontmoetingsplek en winkel op 10 november 2017 officieel. “Jong en oud, iedereen is welkom. Mensen kunnen koffie of thee drinken en rustig zitten of gezellig een praatje maken. Ook bieden we een luisterend oor aan wie zijn hart wil luchten. Om laagdrempelig te kunnen binnenlopen, is de eerste consumptie gratis en betaal je voor een tweede een geringe bijdrage.” Om deze gastvrijheid te financieren verkoopt Walstraat 68 christelijke boeken, ansichtkaarten en cadeauartikelen. Tonnie Dingemanse koopt de boeken in en zijn echtgenote tikt op allerlei plaatsen mooie brocante cadeauartikelen op de kop.

Aandacht
Walstraat 68 is van woensdag tot en met zaterdag open van 10.00 tot 17.00 uur. De vrijwilligers merken dat hun ontmoetingsplek/winkel na het eerste jaar steeds beter gevonden wordt. “De gesprekken met mensen, hen aandacht geven, is het belangrijkste voor ons. Daarom zijn er altijd twee vrijwilligers aanwezig. Zo kun je ongestoord praten en hoef je niet naar de kassa te lopen als iemand iets wil afrekenen.” Voor deze persoonlijke aandacht voor de bezoekers heeft Walstraat 68 nu een team van zeventien vrijwilligers. Nieuwe mensen, die het mooi vinden om vanuit de christelijke overtuiging de medemens te helpen, zijn welkom voor een intakegesprek.

Roeping
Tonnie Dingemanse combineerde het vrijwilligerswerk aanvankelijk met zijn baan als leraar. Toen dat te druk bleek, ging hij met vervroegd pensioen. “Ik was nog maar zestig jaar, dus dat was best een grote stap. Maar voor Addy en mij is het een roeping om onze medemens te helpen. We zijn geen professionele hulpverleners, maar we kunnen wel een luisterend oor bieden en bij bijvoorbeeld verslavingsproblemen mensen doorverwijzen. We beginnen iedere dag met Gods zegen voor de mensen die ons die dag komen vinden, ons nodig hebben. We hopen voor hen de juiste woorden te spreken. En aan het einde van iedere dag brengen wij de zorgen bij God, in de overtuiging dat hij de oplossing voor de zorgen biedt.”

Ontmoetingsplek/Winkel Walstraat 68 - Walstraat 68 - tel. 0118 310184.
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief