Markies Verlichting is te vinden aan de Walstraat in Vlissingen.
Markies Verlichting is te vinden aan de Walstraat in Vlissingen. (Foto: )

Markies Verlichting 55 jaar in Vlissingen

  Bedrijvig Nieuws

VLISSINGEN - Liefst 55 jaar is Markies Verlichting al gevestigd in de Vlissingse binnenstad. Vrijdags en zaterdags zijn er ‘zicht op licht dagen’, met veel aanbiedingen. De andere dagen is de winkel gesloten.


Wat het verhaal van Markies Verlichting nog specialer maakt, is dat de inmiddels 81-jarige oprichter Luc Markies nog steeds achter de toonbank staat. “Het 55-jarig jubileum brengt dankbare herinneringen en een déjà vu-gevoel teweeg.” Begonnen als éénmanszaakje werd Markies Verlichting daarna met tien winkels één van de vijf grootste ondernemers in de branche. Nu bouwt de ondernemer af in de laatste winkel van Markies Verlichting. “Dat is een bijzondere ervaring en daardoor heb ik nog steeds plezier in het werk.”

Speciaalzaak

Na de overname van de ‘winkel van sinkel’ van de familie Baart op de Nieuwendijk in 1964, besloot Markies er een verlichtingsspeciaalzaak van te maken. Eind 1964 was 'Markies Verlichting Verrassend Veelzijdig en Voordelig' de eerste verlichtingsspeciaalzaak in Zeeland. Later werd het ‘Markies Verlichting Beter en Completer’. Nu staat er op de winkelramen ‘Pleidooi voor mooi’ en ‘Trend van het moment’, verwijzend naar wat een nieuwe eigenaar mogelijk toevoegt aan het assortiment. Gezocht wordt naar bijvoorbeeld een interieurspecialist of binnenhuisarchitect, die de verlichting wellicht uitbreidt met design, geschenken of andere producten. Voor Luc Markies zou een nieuwe eigenaar voor zijn tweehonderd vierkante meter grote winkel met 25 meter aan etalages op een goede zichtlocatie in de binnenstad een mooie afsluiting zijn. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief