Ook in- en verkoop vinyl bij Ray’s Boutique
<p>Jaap en Vincent van Boven zijn platenfanaten.</p>

Jaap en Vincent van Boven zijn platenfanaten.

(Foto: Annet Eekman )

Ook in- en verkoop vinyl bij Ray’s Boutique

  Bedrijvig Nieuws

VLISSINGEN - Ben je op zoek naar mooie elpees of wil je er juist vanaf? Dan kun je terecht bij Ray’s Boutique in Vlissingen. De kledingzaak is sinds enige jaren ook actief op de platenmarkt en dat loopt lekker, vertellen Jaap en Vincent van Boven. Om de collectie nieuwe en tweedehands vinyl aantrekkelijk te houden, zijn ze altijd op zoek naar elpees om op te kopen.


Pop, rock, jazz, blues... elpees met muziek uit de jaren ‘50 van de vorige eeuw tot nu zijn interessant voor Jaap en Vincent van Boven. 

Hoes

De 30-jarige Vincent kreeg de liefde voor vinyl mee van zijn vader Jaap en heeft de laatste jaren veel kennis opgedaan over (oude) platen. “Als je een elpee van een goede persing hebt en een goede installatie dan is het geluid fantastisch”, zegt Vincent, die thuis zo’n twaalfhonderd platen heeft staan. Al dan niet met zijn vader struint hij menig markt af op zoek naar bijzonder vinyl. Hij pluist bakken met honderden platen uit. “Soms weet je pas als je thuis luistert of een nieuwe aankoop bijzonder is. Meestal niet, haha, maar soms heb je geluk. Ik houd van psychedelische muziek, dus bij zo’n hoes ben ik snel geïntrigeerd.” 

Jongeren

De collectie in Ray’s Boutique trekt niet alleen oudere muziekliefhebbers aan, merkt Jaap. “Veel jongeren herontdekken de plaat. Je kunt muziek streamen, maar een elpee in je handen houden, geeft een extra connectie met de muziek. Het brengt de artiest en muziek dichterbij.” Wie elpees, die in goede staat verkeren, wil aanbieden, kan contact opnemen met Ray’s Boutique via telefoonnummer 0118-412377 of mail: xraystreetfashion@gmail.com

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 
CustomHtml_6