Het team van Glas & Zo.
Het team van Glas & Zo. (Foto: Bo van Scheyen)

Sonny Manusama begon 10 jaar geleden met Glas & Zo

  Bedrijvig Nieuws

VLISSINGEN - Alles op het gebied van glas kun je vinden bij Glas & Zo aan de Hermesweg 3a in Vlissingen. Voor glaszetter Sonny Manusama is zijn werk zijn passie. Hij heeft geen seconde spijt dat hij tien jaar geleden voor zichzelf is begonnen.

DOOR BO VAN SCHEYEN

Het was midden in de bouwcrisis toen Sonny de stap zette om voor zichzelf te beginnen. “Ik was zeventien toen ik bij een glasbedrijf in de regio ging werken. Daar heb ik veel geleerd en ervaring opgedaan. Zes jaar later werd dat bedrijf overgenomen. Dat was voor mij de stap op voor mij zelf te beginnen. Ik had geen behoefte aan een nieuwe baas. Ik zag kansen en mogelijkheden en ben toen van huis uit gestart. Ik heb de bewuste keuze gemaakt om vanuit huis te starten, omdat door de crisis niets zeker was in die tijd. Ik dacht: als ik deze crisis overleef dan kan ik straks alles aan. Nu, tien jaar later werk ik met een team van vijf man sterk en ben ik sinds januari van dit jaar de trotse eigenaar van een eigen werkplaats en showroom.”

Sonny heeft de bouwopleiding gevolgd aan de CSW in Middelburg. Toen hij voor zichzelf begon had hij als vierentwintigjarige alle mogelijkheden om het bedrijf op te starten. Ondertussen zijn er een vriendin en drie kinderen bij gekomen. “Dat maakt het allemaal wel drukker, maar motiveert mij nog meer om mijn bedrijf te laten groeien. Ik doe niets liever dan offertes maken en dan de klus binnenhalen. Dat geeft een goed gevoel. Maar ook de overige werkzaamheden zoals het uitsnijden, leveren, plaatsen en afwerken doe ik met evenveel enthousiasme.” Voor Sonny en zijn team maakt het niet uit hoe moeilijk of hoe groot de klus is, het wordt allemaal met evenveel zorgvuldigheid en vakmanschap uitgevoerd. Wij zijn breed inzetbaar en werkzaam bij zowel particulieren als bedrijven. Glas is een heel bijzonder product om mee te werken. Of we nu een noodruit moeten plaatsen of we brengen de klant een keukenwand, met glas werken dwingt je om tot op de millimeter nauwkeurig te zijn, dat maakt het werk een uitdaging. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel dus daar letten we altijd goed op.”

Glas & Zo verzorgt momenteel een enorme klus in het Geeregebied in Middelburg. Daar worden 91 appartementen verduurzaamd en onder andere van nieuw glas voorzien. Sonny is zichtbaar trots op wat hij bereikt heeft. “We hebben altijd voldoende enkel glas op voorraad, we kunnen snel schakelen en mensen ontvangen binnen 24 uur een offerte van ons. Op al het isolatieglas wat we plaatsen zit tien jaar garantie”. Op de nieuwe locatie aan de Hermesweg 3a in Vlissingen kunnen mensen die op zoek zijn naar speciaal glas de prachtige show-wand komen bekijken en uit vijftig verschillende soorten glas een keuze maken. Of de klant glas wenst met een witte druppel, mat glas in grof brokaat byzantijn of met een Delta reliëf, alles is mogelijk en bespreekbaar. “We werken corona-proof, mensen kunnen ons altijd bellen voor advies en we zijn onze klanten graag van dienst met al onze ervaring”, ons motto is dan ook klantgericht vakmanschap voor een scherpe prijs, aldus een enthousiaste Sonny Manusama.


Glas & Zo
Kromwegesingel 63, 4388 HK Oost-Souburg
www.glas-zo.nl

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief