Foto: Archief de Bode

Auto-inbraken teisteren Zeeuwse zomer

  Politie

VLISSINGEN - De politie onderzoekt het gestegen aantal inbraken in auto en campers langs de kust in Zeeland. Vanaf juli zijn er 184 inbraken in gemeld, waarvan 105 langs de kust.


Volgens de politie gaat er geen dag voorbij dat zij geen melding krijgen van een auto-braak. In de gemeente Vlissingen zijn dat er 10. “De daders zijn vooral actief op parkeerplaatsen langs de kust van West-Zeeuws-Vlaanderen, Walcheren en Schouwen-Duiveland. Maar er komen ook meldingen binnen van andere plekken waar voertuigen staan geparkeerd”, aldus de politie in een persbericht. De auto-inbraken vinden vooral in het weekend plaats.

Waarschuwing
De politie roept Zeeuwen, toeristen en badgasten op zoveel mogelijk waardevolle spullen uit hun auto’s te halen. Ook wordt gevraagd om verdachte situaties of een daadwerkelijke inbraak altijd te melden via 112. “Er zijn slechts 20 seconden nodig om uw auto leeg te halen. Dus let op personen of groepjes personen die doelloos rondlopen of brommertjes die telkens voorbij rijden”, aldus de politie. Ook een auto die op de parkeerplaats cirkelt of al een tijdje met draaiende motor in de straat staat kan mogelijk verdacht zijn.

Guus Arnouts


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief