Afbeelding

Vrouw aangehouden op verdenking van brandstichting in trappenhuis van flat

Door: Peter Houtepen Politie

VLISSINGEN - Een 37-jarige vrouw uit Vlissingen is donderdagnacht omstreeks 04.00 uur in het trappenhuis van een flat aan de Oosterscheldestraat in Middelburg aangehouden op verdenking van brandstichting. De politie vermoedt dat zij oud papier van een stapel in de galerij heeft gepakt en dat in de lift heeft aangestoken.

De politie kreeg een melding dat een flatbewoner een brandlucht had geroken in de lift. De melder zag in de lift een vrouw op de grond zitten die uit een blikje bier dronk met om haar heen wat afgebrande papieren. Ze vertelde tegen hem dat zij op iemand wachtte en warmte nodig had.

Trappenhuis

Na aankomst roken agenten inderdaad op de begane grond een brandlucht en troffen zij de vrouw aan het in trappenhuis. In de lift hing nog rook en in de hoek werd een schroeiplek aangetroffen. De verschroeide papieren waren opgeruimd. Die werden later tijdens een zoekactie in de tuin voor de flat aangetroffen.

De vrouw vertelde een onsamenhangend verhaal en gaf toe dat ze wiet had gerookt. Ze is daarop door de politie aangehouden. Een speekseltest bij haar reageerde positief op het gebruik van drugs. Een GGD arts heeft bloed bij haar afgenomen. De verdachte is ingesloten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief