Afbeelding

FNV Walcheren roept meldpunt in het leven voor wmo-klachten

Door: Eugene de Kok Politiek

MIDDELBURG - Er komt een wmo-meldpunt voor inwoners van de gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen. Het is een initiatief van FNV Walcheren.

Ook niet-leden mogen bij het meldpunt hun beklag doen over de huishoudelijke hulp. “Wij ontvangen signalen van inwoners dat regelgeving en praktische uitwerking van de wmo de nodige vragen oproept”, zegt de lokale afdeling van de vakbond. “Dat zorgt bij de inwoners voor onduidelijkheid.”

Via het meldpunt moeten de problemen op Walcheren in kaart worden gebracht. De FNV stapt met de geluiden die ze krijgt te horen naar de gemeenteraden, die uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor de wmo.

Klacht

Iedereen met een vraag, opmerking of klacht kan bellen met de FNV Walcheren. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt voor een telefonisch intakegesprek.

Informatiepunt

Bovendien komt er elke eerste woensdag van de maand een wmo-informatiepunt in de ZB/Bibliotheek van Zeeland in Middelburg.

De eerste editie vindt plaats op woensdag 7 februari van 13.30 uur tot 14.30 uur. Mensen kunnen daar informatie krijgen over de wmo en aanverwante zaken.  



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief